Kategória: Aktuális.
A tegnaptól elérhető webes és mobil megoldás segítségével egy 3 dimenziós Magyarországot felülről szemlélve barangolhatják be az érdeklődők a hazai természetvédelmi területeket. Megismerhetik például a leggyakoribb fafajták elterjedtségét, vagy a különböző kullancsfajták fellelhetőségét, mindezt telefon illetve webkamera segítségével.

ArWorksBayerMobil3

"Az Androidos vagy iPhone 3GS/4 mobiltelefont kézbe fogva és a pályázat kinyomtatott logóját a készülék kamerája elé tartva  indulhat az utazás és mint űrhajós tekinhetünk le az országra – láthatjuk annak hegyeit, völgyeit, tavait, a kék túra útvonalait. A Bayer honlapján található hasonló megoldás segítségével pedig ugyanezt a számítógép webkameráját használva is megtehetjük."- áll az ARWorks sajtóközleményében.

ArWorksBayerMobil1

A mobil technológia fejlődésének következő nagy lépéseként számon tartott Augmented Reality segítségével bármilyen világ megteremthető a felhasználó köré – így a való világtól már-már megkülönböztetheten Kibővített (Augmented) Realitás részévé válunk.  Ezen új világ elemei köthetőek GPS koordinátákhoz.
(BrandTrend)