Kategória: Aktuális.

A TEDxDanubia a mára már fogalommá vált nemzetközi TED konferencia első önálló szervezésben megvalósuló hivatalos magyarországi változata.  A TED a világ talán legizgalmasabb és legkeresettebb, nem szigorúan szakmai jellegű konferenciája, amelyet a "gondolatok, amelyeket érdemes terjeszteni" (Ideas Worth Spreading) szlogen fogalmaz meg legtömörebben.

A TED konferenciák 18 perces vagy rövidebb, gondolatébresztő és szórakoztató előadásokkal rendkívül intenzív és inspiráló élményt jelentenek. A TED célja, hogy a határokon minden értelemben átívelően, az élet legkülönfélébb területeiről és a világ minden tájáról összegyűjtse a legérdekesebb, legtartalmasabb, leginnovatívabb gondolkodókat és alkotókat. A TED konferenciák olyan intenzív és stimuláló közeget teremtenek, ahol egymást és egymás által a világot és önmagukat jobban megismerhetik a résztvevők, valamint gazdagíthatják gondolkodásukat. Ezáltal új, innovatív megoldások és projektek jöhetnek létre

A TEDxDanubia rendezvény támogatása jól illeszkedik a Magyar Telekom "hello holnap!" néven elindított programjába. A vállalat kiemelt feladatának tartja a társadalom általános szemléletformálását, ezen belül is a tudományos ismeretterjesztés támogatását. A Magyar Telekom a tudomány népszerűsítésén keresztül is aktívan hozzájárul a digitális felzárkózáshoz és a társadalmi esélyegyenlőség erősítéséhez. 
A konferencián a Magyar Telekom innovációs laborja, a Kitchen Budapest (KIBU) a konferencia egyik előadójával, a kreativitás és innováció szakértővel, Gabor George Burt-el közösen kidolgozott játékra invitálja a résztvevőket, amelynek témája: "gyermekkori kreativitásod újraébresztése". A játék a konferencia után a KIBU honlapján a nagyközönség számára is meghirdetésre kerül egy pályázat formájában. 
A konferenciáról, programjairól és az előadókról bővebb információ a www.tedxdanubia.com weboldalon található.

Tegyük 2011 márciusát a képzelet hónapjává!

(BrandTrend)