Kategória: Aktuális.
A Nemzeti Nyomozó Iroda a 2011. március 1-jén kelt és a Társaság részére 2011. március 21-én kézbesített határozatával megszüntette a nyomozást, amelyet ismeretlen tettes ellen folytatott a Magyar Telekom Csoport tagjai által kötött bizonyos szerződések és egyéb ügyek kapcsán végzett belső független vizsgálattal kapcsolatos kifizetések vonatkozásában hűtlen kezelés elkövetésének gyanúja miatt, valamint a munkavállalók személyes adataival a belső független vizsgálat keretében történt esetleges visszaélés gyanúja miatt.
Az NNI határozata szerint a nyomozás megszüntetésének indoka, hogy a nyomozás adatai alapján nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése, és az eljárás folytatásától sem várható eredmény.
Az egyesült államokbeli, magyar, macedón és montenegrói hatóságok vizsgálatot indítottak a Társaság bizonyos, a belső vizsgálat körébe is tartozó tevékenységeire vonatkozóan. Ezen hatósági vizsgálatok folyamatban vannak és a Társaság folyamatosan együttműködik a hatóságokkal.
A hatóságok büntető és polgári jogi szankciókat alkalmazhatnak a Társasággal és leányvállalataival szemben, ideértve a pénzbüntetést és/vagy a vagyoni előny elvonását is, amelyek jelentős hatást gyakorolhatnak a Társaság pénzügyi helyzetére, működési eredményeire illetve cash flow-jára, valamint további változtatások lehetnek szükségesek a Társaság üzleti tevékenységében és megfelelőségi programjában.
A Társaság nem tudja előre jelezni, illetve megbecsülni, hogy mikor zárulnak le a folyamatban lévő hatósági vizsgálatok, valamint, hogy mi lesz azoknak a végső kimenetele, illetve hatása – ha lesz ilyen – a pénzügyi beszámolóinkra és/vagy működési eredményeinkre – állt a Magyar Telekom sajtóközleményében.
(BrandTrend)