Kategória: Aktuális.
Ennek értelmében a hazai antivírus-szoftverfejlesztő cég díjmentesen biztosítja az Európai Számítógép-használói Jogosítvány (ECDL) vizsgaközpontokban az ECDL-oktatásra használt gépek teljes körű védelmét és más kedvezményeket is kínál az intézményeknek.
"Fontos és szükséges lépés ez a polgárok informatikai biztonságtudatosságának javítása, a jogtiszta szoftverhasználat népszerűsítése érdekében, még ha ez nyilván befektetéssel is jár" -hangsúlyozta Bozsó Julianna, a VirusBuster, valamint Alföldi István, az NJSZT ügyvezetője.
"Mintegy 400 akkreditált ECDL vizsgaközpont működik az országban, szigorú nemzetközi minőségbiztosítási feltételekkel. Nagyon fontos számunkra, hogy az ezekben az intézmé-nyekben használt számítógépek a lehető legbiztonságosabb környezetet nyújtsák. Ebben működünk most együtt az informatikai védelem világszerte elismert specialistájával, a hazai tulajdonú VirusBuster Kft.-vel" – mondta Alföldi István, a magyarországi ECDL program igazgatója.
A VirusBuster az NJSZT-vel aláírt együttműködési megállapodásban vállalta: díjmentesen biztosítja a jelentkező akkreditált vizsgaközpontok ECDL oktatásra használt számítógépei-nek vírusok és spam elleni, azaz teljes körű informatikai védelmét. Ha pedig ezek az intéz-mények az ECDL képzésbe be nem kapcsolt eszközeikre is ki szeretnék terjeszteni a VirusBuster védőhálóját, ehhez speciális kedvezményt kapnak.
Az akcióban a cég legkorszerűbb, komplex termékcsomagját kínálja, melyet eddig elsősorban hazai nagyvállalatok, nemzetközi cégek alkalmaztak védelmükhöz. A VirusBuster Aktív Hálózat Védelem csomag elemei: a központi menedzsmentet biztosító úgynevezett CMS, a munkaállomások védelmére tervezett VirusBuster Professional, valamint az állományszer-verek, illetve levelezőszerverek elé pajzsot tartó VirusBuster for Servers és VirusBuster for Mail Servers. 
"Olyan nélkülözhetetlen része lett mindennapjainknak az online ügyintézés, s annyi veszélyforrás leselkedik a képzetlen internetezőre, hogy a biztonsági ismeretek a digitális írástudás egyik fő pillérévé váltak. Úgy gondolom: minden, a piacon meghatározó szerepet játszó cégnek felelőssége, hogy segítse a képzést, s technológiájának legjavát bocsássa a jövő rendelkezésére" – mondta Bozsó Julianna ügyvezető.
"Cégünk fejlesztési stratégiájának egyik fókuszpontja, hogy a magyarországi intézményekben tanulók nemzetközi szinten is elismert magyar terméken, a mi márkanevünkön keresztül ismerkedjenek meg az informatikai biztonság szerepével és fogalmaival. Fontosnak tartjuk, hogy minél több legyen a biztonságtudatos internetező, s reméljük, lépésünkkel a jogtiszta szoftverhasználatot is segítjük. Komplex termékcsomagunkkal valódi biztonságot nyújtunk. A különböző forrásokból letölthető ingyenes termékek számos rést hagynak a védelmen, márpedig elég, ha egyszer következik be a baj…" – tette hozzá az ügyvezető.
(BrandTrend)