Kategória: Aktuális.

Az eredmények szerint az árbevételek a 2010-es évben 26 százalékal emelkedtek 18,7 milliárd euróra. A bruttó árrés 17,8 százalék volt, amely 0,1 százalékkal  alacsonyabb, mint az előző évben.

A szigorú költségellenőrzés következtében az SG&A nem emelkedett szervezeti szinten. A 2010-es EBITA árrés a költségek nélkül 4,1 százalék volt, amely 1 százalékal magasabb, mint a 2009-es évi 3,1 százalékos EBITA árrés. A DSO 54 nap volt 2010-ben összehasonlítva a 2009-es évi 53 nappal.

Ennek kapcsán Patrick De Maeseneire az Adecco csoport vezérigazgatója a következőket mondta: " A 2010-es év jó év volt az Adecco számára. A legtöbb piac ismét erős kétszámjegyű árbevétel növekedést ért el az elmúlt évben. A növekedés különösen nagy volt az ipari, termelői szektorban, de az irodai és professzionális munkaerő üzletág is újra növekedni kezdett. A fegyelmezett árpolitikánk és költségellenőrzésünk jelentős, 40 százalékos  EBITA- növekedéshez vezetett a korrigált referenciához képest. A csökkenő tendencia után, ügyfeleink egyértelműen jobban értékelik a rugalmasságot, mint a múltban és a saját munkaerő-állományuk egy stratégiai összetevőjének tartják. Ezért hisszük azt, hogy a rugalmas munkaerő piaci részesedésének aránya felülmúlja a 2007 és 2008-as időszakok csúcspontját. Továbbra is kikívánjuk használni a jelenlegi jó üzleti feltételeket, és gondosan ügyelünk a költségeinkre. Ez, a jó eredményekkel együtt, amelyet 2010-ben értünk el, abba az irányba vezet bennünket,  hogy elérjük a középtávú  több, mint 5,5%-os EBITA árrés célt."
Az Adecco csoport árbevétel növekedése 2010. utolsó negyedévében továbbra is erős volt a kihívások ellenére. 2011. januárjában a csoport árbevételei 17 százalékkal emelkedtek az előző évhez viszonyítva.
A kereslet továbbra is egészséges szinten maradt Franciaországban és Észak-Amerikában, a csoport két fő piacán, ahol az emelkedés már a 2009-es év második felében megindult. A növekedés erős maradt Németországban, Olaszországban, a Benelux államokban és az Északi országokban. Ezekre a fejlődésekre alapozva, a vezetőség meg van győződve arról, hogy jelentős növekedés várható az előttünk álló hónapokban.
A vezérigazgató elmondta: "Úgy gondoljuk, hogy a környezet továbbra is kedvező marad a rugalmas munkaerő számára 2011-ben. Létrejönnek állandó munkahelyek, de ezek csak arra elegendőek, hogy a munkaerőpiacra újonnan belépők számára biztosítsanak munkahelyet. A munkanélküliség továbbra is magas marad majd a fejlett gazdaságokban. A legnagyobb gazdasági növekedést és tevékenységet kölcsönzött munkaerővel fogják megoldani."
Ebben a közegben, az Adecco csoport  arra törekszik, hogy nyereséges árbevétel növekedést érjen el, amelyet fegyelmezett árpolitikával és szigorú költségellenőrzéssel fog megvalósítani.
(BrandTrend)