Kategória: Aktuális.
A HÖOK hiányolja és reméli, hogy a jövőben lesznek olyan műsorok is, melyek az érettségit szerzett diákok számára segítenek a továbbtanulásban. A jelenlegi középfokú OKJ-s, felsőfokú OKJ-s, illetve a főiskolai vagy egyetemi (osztatlan és bolognai) képzések rendszere elsőre átláthatatlan és csak vaskos könyvekből lehet értelmezni a lehetőségeket. A szervezet elképzelései szerint van igény olyan műsorra, amely bemutatja a különböző lehetőségeket és segít a pályaválasztásban.
A HÖOK fontosnak tartja, hogy a közmédia újra kihangsúlyozza a "szakmák szeretetét", hiszen a "szakképesítéssel rendelkező fiataloknak nincsen reális képe arról, hogy végzettségükkel mennyire értékes és hasznos tagjai a társadalomnak, továbbá sokan lebecsülik ezeket a végzettségeket", pedig nagy szükség van rájuk.
Hiányolják még a korábbi években jól működő, érettségire felkészítő, továbbá  természettudományi- és infokommunikációs ismeretterjesztő műsorokat. Véleményük szerint nélkülözhetetlen a természettudományok folyamatos, ismeretterjesztő és szórakoztató népszerűsítése, valamint a tudatos internethasználatra nevelés. Külön kiemelik, hogy a közmédia számára alapvető a tartalom jó minőségű, online elérése, visszanézhetősége, esetleg letölthetősége.
(BrandTrend)