Kategória: Aktuális.
A budapesti Onyx Étterem régóta dolgozik azon, hogy elnyerje a Michelin-csillagot. Számítottak rá, reménykedtek benne, de semmit sem tudtak arról, hogy idén kik kapják a rangos elismerést. Az elmúlt hetekben szinte "riasztó volt a csend". A csillagok odaítélésről döntő szakemberek ugyanis teljes titokban végzik a munkájukat, és valóban csak a Michelin Guide megjelenése napján derül ki, hogy mely éttermek viselhetik ezentúl a Michelin-csillagot – mondta a Független Hírügynökségnek Pintér Katalin, az Onyx Étterem ügyvezető igazgatója.
Az ügyvezető igazgató szerint nem a különlegességek számítottak a döntésnél, hanem inkább az egyszerűség. Az Onyx-ban az elérhető legjobb, kiváló minőségű, friss alapanyagokat használják, és az ételek az alapján készülnek, amit ezek az alapanyagok kívánnak. Így a lehető legjobb ételtextúrát és ízharmóniát érik el. "Nem találmányok vannak egy étteremben, hanem ízek, színek, harmóniák és jó érzés" – fogalmazott.
Pintér Katalin hozzátette, hogy az Onyx ételeinek minősége elsősorban a konyhán múlik. Mint mondta: az étteremnek fantasztikus séfje van, Szulló Szabina, akinek a munkáját tucatnyi, hasonlóan kiváló szakember segíti. Közülük az ügyvezető igazgatónő Széll Tamás sous chef -et (helyettes konyhafőnök) emelte ki.
Az Onyx étterem a belvárosi Vörösmarty téren található, 2007. áprilisában nyitotta meg kapuit. Honlapja szerint a konyhában dolgozó csapat csaknem 10 éve dolgozik együtt, ennek is köszönhető, hogy az étterem ilyen hamar ismert és elismert lett Magyarországon. 
(FÜHÜ)