Kategória: Aktuális.
A HáziPatika.com csoport megvásárlásával a médiavállalat teljes gondozásába került a www.hazipatika.com, a www.babaszoba.hu, a www.50plusz.hu , valamint  a www.egeszsegbolt.hu webáruház is. 
A Sanoma Budapest először 2010 januárjában szerzett ötvenszázalékos tulajdonrészt a HáziPatika.com Kft-ben. A céghez több egészségügyi és kisgyermekes családoknak szóló portál, valamint egy webáruház tartozik, legismertebb tagja a www.hazipatika.com oldal. Az év során a HáziPatika Kft. korábbi tulajdonosai a Sanoma Budapesttel együtt menedzselték a közös tulajdonba került site-okat.
A csoport új növekedési pályára állt a 2010-es tulajdonrész-szerzés óta eltelt bő egy évben, köszönhetően a médiacég női és egészséggel kapcsolatos termékei közti szinergiák optimális kihasználásának
A Házipatika.com Kft. értékesítésének nettó árbevétele 2009-hez képest 2010-ben 44 százalékkal nőtt. A napi átlag egyedi látogatók számát nézve a Házipatika.com 55 százalékos, a Babaszoba.hu 65 százalékos, míg az 50plusz.hu 57 százalékos, az Egészségbolt.hu 10 százalékos növekedést könyvelhetett el, 2009 negyedik negyedévének átlageredményét összehasonlítva 2010 azonos időszakával. (Forrás: Webaudit).
Az. alapító-ügyvezetők, Blum Péter és Kocsis Gábor az átvétel lezárultával egyéb üzleti terveik megvalósítán kezdtek dolgozni, emiatt úgy dönöttek, távoznak a cégtől.
"Tizenkét év után nagyon nehéz megválni a HáziPatika csoporttól, de a Sanománál jó kezekben van mindhárom portál, mi pedig már új terveinket valósíthatjuk meg" – mondta Kocsis Gábor
(BrandTrend)