Kategória: Aktuális.
A kantoni dialektust beszélő fedett nyomozóknak a hamisítók azt állították, hogy nincs az a mennyiség, amit ne tudnának leszállítani hamis termékekből. Az első bírósági tárgyaláson a számos gyanúsítottból csupán egy jelent meg. Egy másik érintettet letartóztattak Kínában, megint mások elhagyták Kanadát a tárgyalás megkezdése előtt. 
Michael Manson, a sértett Louis Vuitton és Burberry cégek ügyvédje szerint hamisítás miatt az eddig megítélt legnagyobb kártérítés összege egymillió kanadai dollárra rúgott, de a most leleplezett tömeges hamisítási ügyben ennek a duplája is szóba jöhet. A jogi képviselő szerint a hamisítványok járványszerűen árasztják el Kanadát, és az egyetlen lehetséges ellenszer az elrettentő összegű büntetések kiszabása, illetve kártérítések megállapítása lehet.
Ugyanakkor elismerte, sok esetben nem lehet behajtani a kiszabott büntetést, illetve a megítélt kártérítést, mivel a végrehajtás során már csak kiürített bankszámlákat találnak. A jelenlegi ügy egyik vádlottja is élettársa nevére íratta házát egy dollárért, azonban az ügyvéd bízik benne, hogy végül sikerül megakadályozni a vagyon ilyen kimentését.
A mostani esetben a nyomozás még 2008-ban indult. A hamis kézitáskákat, napszemüvegeket, ékszereket és kiegészítőket Kínában gyártották, ahonnan Vancouverbe szállították, és egy Ontario állambeli raktárban tárolták. Az értékesítésről az Altec nevű cég webshopja gondoskodott, de a hamis portéka feltűnt az albertai ajándékboltok kínálatában is.
(HENT hírlevél)