Kategória: Aktuális.
Rakonczai Viktor, Rácz Gergő és Geszti Péter Szerelem, miért múlsz? című szerzeményével indul az idei Eurovíziós Dalfesztiválon a Magyar Televízió. A dalt Wolf Kati adja elő a májusi düsseldorfi tévéshow-ban. Az MTV 2011-ben belső válogatáson választotta ki azt a dalt, amely a magyar köztévét képviseli az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) 1956 óta minden évben megrendezett Eurovíziós Dalfesztiválján
Várkonyi Attila projektvezető a döntés folyamatáról beszélve elmondta, soha olyan társadalmi összefogást és támogatást nem tapasztaltak korábban, mint Kati esetében. Százszámra kapták a leveleket a nézőktől, és a külföldi rajongóktól, akik a dal első nyilvános elhangzása után azonnal jelezték, hogy ezt a számot szeretnék a versenyre küldeni.
"Így az a szerencsés helyzet állt elő” – tette hozzá a DJ-ként is ismert televíziós – "hogy mind a magyar és nemzetközi közönség, mind a zenei szakma kiállt egy dal mögött, amely lényegesen megkönnyítette a döntésünket.”"
" ‘A Szerelem, miért múlsz?’ visszaidézi a 80-as évek diszkózenéjét, amelyben felnőttem, és amit imádok, viszont modern hangszerelése teljesen maivá teszi. Ez a dal valóban visszaadja mindazt, ami én vagyok, teljesen magaménak érzem, így óriási öröm, hogy a közönség is szereti! Bízom abban, hogy Európa is szeretettel fogadja, és a dalfesztivál 100 milliós nézőközönségének legalább annyira tetszik majd, mint a magyaroknak" – mondja Wolf Kati.

eurivizio

A dal háromperces változatát angolul és magyarul adja elő Wolf Kati az Eurovíziós Dalfesztivál május 10-i első elődöntőjében, és ha továbbjut, akkor a 14-i döntőben. A versenyen résztvevő 43 ország előadói az idén is előbb két elődöntő keretében állnak színpadra, a 19-19 elődöntős országból tíz-tíz juthat tovább a nézők és a nemzeti szakmai zsűrik összesített szavazatai alapján, ahol az "Öt Naggyal" együtt huszonöt dal versenyez a fődíjért. Az mtv1 a két elődöntőt és a döntőt is élőben közvetíti Düsseldorfból.
(BrandTrend)