Kategória: Aktuális.
Az internetes keresők mostantól már iWiW-es oldalak közül is megjeleníthetnek találatokat. 2011 márciusától ugyanis láthatóvá váltak az iWiW-en regisztrált nyílt klubok, nyílt események és az alkalmazások aloldalai. Természetesen nem válik minden információ nyílttá. Klubok esetén az alapadatok, a klub képei és a klub kiemelt üzenetei láthatóak. Az összes funkció és a felhasználók által létrehozott tartalmak azonban csak az iWiW-be történő belépés után érhetőek el. Eseményeknél az adatlap, alkalmazások esetén az nyitókép és a leírás látható.
Az iWiW-et üzemeltető Origo Zrt. az technikai kivitelezést a hazai webszakma szakértőire bízta, többek között a Virgo Kft. vezető tanácsadójára, Bányai Zsoltra, Benedict András termékmenedzserre, valamint a kereső-optimalizálóval foglalkozó Varga Péterre (Longhand).
"Tavaly döntöttek úgy az iWiW csapatnál, hogy változtatnak eddigi irányelveiken, és bizonyos oldalaikat a keresők számára is elérhetővé teszik. Számítottak szakmai segítségemre, én pedig örömmel veszek részt a munkában! Úgy gondolom, hogy az iWiW az egyik legjobb hazai információforrás lehet, akár személyekre vonatkozóan, akár lokális információ keresések tekintetében is. A publikus klub, esemény és alkalmazás oldalak megvalósítása egyébként az első mozzanata egy több lépéses folyamatnak." – mondja Longhand.
A fejlesztés elsődleges célja, hogy a kereső felhasználók minél hasznosabb tartalmakat kapjanak. Ennek érdekében a kereső-optimalizáció mostantól folyamatosan zajlik, a szakértők rendszeresen elemzik az elért eredményeket és finomhangolják az oldalakat. A közeljövőben az iWiW-en regisztrált emberek és klubok saját webcímet is foglalhatnak, ráadásul a felhasználók egyedi designt is adhatnak személyes névjegyoldaluknak. Ezáltal egy rövidebb, szabadon választott linkkel is el lehet jutni az adatlapokhoz.
(BrandTrend)