Kategória: Aktuális.
A GYSEV Zrt. a Budapest – Sopron vonalon 17 db vasúti személykocsijában az utazóközönség számára szabadon elérhető internet szolgáltatást nyújt. A szolgáltatás bevezetésére a GYSEV Zrt. 2010. november 12-én közbeszerzési eljárást hirdetett meg, amelyre a Magyar Telekom Nyrt. mellett a Telenor Magyarország Zrt. nyújtotta be pályázatát. A közbeszerzési eljárás során kiválasztott Telenor Zrt. a becsült 8 millió forint helyett 6 millió 354 ezer forintért üzemelteti a szolgáltatást két éven keresztül.
 
A március eleje óta üzemelő, a magyarországi vasúti közlekedésben eddig példa nélküli innovatív megoldást sajtótájékoztatón jelentette be Dávid Ilona a GYSEV Zrt. elnök vezérigazgatója, Christopher Laska a Telenor Magyarország Zrt. januárban kinevezett vezérigazgatója és Schváb Zoltán az NFM közlekedési helyettes államtitkára.
 
A vasúttársaság célja az volt, hogy a személyszállító vasúti járműveiben vezeték nélküli, GSM hálózaton megvalósuló, korlátlan adatforgalmú, a hálózaton elérhető legmagasabb adatátviteli sebességgel megvalósuló internet szolgáltatást nyújtson az utazóközönség számára és ezzel kényelmesebbé tegye az utazást.
 
"Az elmúlt évben nagyságrendileg 49 milliárd forintnyi műszaki jellegű rekonstrukciós beruházást végzett a GYSEV Zrt. és mindemellett szolgáltatásainak bővítésével is törekszünk a fogyasztói igények teljes körű kiszolgálására. Az egész világon trendnek számít a személyszállító vonatok szolgáltatásbővítése, az utasok széles sávú internettel való ellátása. Az Európai Unió határozott törekvése, hogy a közeljövőben az autózó európai embereket a tömegközlekedés, köztük vonatok használata felé tereljék. A zavartalan internet elérés nem csak kellemes szórakozást biztosít az utazóközönség számára, de a munkahelyre vonattal ingázók gyakorlatilag munkaidővé alakíthatják az utazás idejét." – mondta Dávid Ilona, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója.
 
"A GYSEV úttörő lépést tett a vonatokon elérhető internet szolgáltatás bevezetésével, és büszke vagyok arra, hogy a Telenor kapott megbízást e jövőbemutató kezdeményezés megvalósítására. Egyik fő célkitűzésünk, hogy saját eszközeinkkel hozzájáruljunk az internetet használók számának folyamatos növekedéséhez és a lakosság internet iránti érdeklődésének felkeltéséhez. Hiszünk abban, hogy hosszú távon ez az út vezet a digitális írástudatlanság felszámolásához, illetve Magyarország versenyképességének erősítéséhez. Kiváló lehetőséget biztosít ehhez a Telenor számára a GYSEV vasúti kocsijain utazók ellátása szélessávú internet hozzáféréssel." – fűzte hozzá Christopher Laska, a Telenor vezérigazgatója.
(BrandTrend)