Kategória: Aktuális.
A Ringier Kiadó új fejlesztési programot indított útjára 2011 elején. A Ringier Inkubátor névre hallgató program lényege, hogy elsősorban online vagy egyéb digitális tartalmakkal és szolgáltatásokkal bővítse a jelenlegi kiadói portfóliót. A kiadó lehetőséget ad a cég munkatársai számára is, hogy személyes érdeklődésükből online tartalom, oldal, portál lehessen, az ötleteket pedig a Ringier szakmai bizottsága bírálja el. A Ringier Inkubátor program első megvalósult projektje a Design Bazár.  
A designbazar.hu célja, hogy elérhető és megélhető közelségbe hozza a (hazai) design-t, összekösse az iparművészeket, kézműveseket azokkal, akik nyitottak, fogékonyak az egyedileg készült használati tárgyakra. A Design Bazár elkötelezett híve az újrahasznosításnak is: az ilyen módon készült design tárgyak külön figyelmet érdemelnek, így a Turkáló rovatban kapnak helyet. 
Mindemellett a bazárban helyet kapnak események, vásárok, kiállítások, tanfolyamok is, valamint időről-időre bepillantást nyerhetnek a látogatók iparművészek és kézművesek műhelytitkaiba is. 
A honlap további célja az olvasók aktív bevonása. 
"A "hú, ezt én is meg tudom csinálni" élményt szeretnénk terjeszteni: a Csináld velünk rovatban minden héten készül olyan tárgy, melyek nagyrészt otthoni szerszámokkal, kellékekkel is megvalósíthatóak. A kreatív kalandokban nem egyszer ismert hazai alkotók vannak az olvasók segítségére." – mondta el Wild Judit, az oldal szerkesztője.
(BrandTrend)