Kategória: Aktuális.

Az Év legnépszerűbb sportolója, a 2007-ben a MotoGP 125 cm³ kategóriájában világbajnoki címet szerző Talmácsi Gábor lett.

ev_sportoloja_2011__6_
Talmácsi Gábor
, Az Év legnépszerűbb sportolója (Foto:BrandTrend)

Az év felfedezettje Babos Tímea lett, aki a 2010-es Australian Openen döntőt játszott a juniorok páros versenyében. 2010. június 5-én az amerikai Sloane Stephens oldalán megnyerte a junior korú lányoknál a párizsi nyílt teniszbajnokság párosversenyét, majd ezután a legtekintélyesebb Grand Slam-tornát a Wimbledont.
"Különleges számomra ez az elismerés, főleg, ha belegondolok abba, hogy nem a szakértők, hanem a szurkolók, a sportszeretők szavazatai alapján ítélték nekem a díjat." – mondta a Nemzeti Sportnak Babos Tímea, akinek egyéb okokból is fontos a díj. "Ezen a szavazáson ráadásul megelőztem Fucsovics Marcit is, akinek most már ezt is az orra alá dörgölhetem. Most egyenlítettem, elvégre ő már előnybe került a Prima Primissima-díjával."

Az év extrém sportolója Erőss Zsolt hegymászó lett. 

ev_sportoloja_2011__64_eross_zsolt
Erőss Zsolt, Az év extrém sportolója (Foto:BrandTrend)

Az év sportmenedzsere Rácz Félix lett, aki négy év után tért vissza a sport világába. 

ev_sportoloja_2011__8_
Rácz Félix, Az év sportmenedzsere (Foto:BrandTrend)

Az év csapata a magyar bajnok ás kupagyőztes MKB Veszprém férfi kézilabdacsapata lett. "Minden ilyen díj csak erősít minket abban, hogy örömet szerzünk az embereknek, és szeretnek minket." – mondta a fiatal kapus, aki itthonról is tartja a kapcsolatot válogatott csapattársaival. "Eddig szerencsére minden rendben van. Még az Izland elleni vereség is belefért. Nehéz lesz a középdöntő, de a három világbajnok közül a spanyolokat és a németeket is elkaphatják a fiúk."

Az Év legsármosabb sportolója a világ- és Európa-bajnok kajakos Kucsera Gábor lett.

Az Év legszebb sportolónője a kétszeres rövidpályás úszó Európa-bajnoki aranyérmes Jakabos Zsuzsanna.

Az Év legkaritatívabb sportolója a félnehézsúlyban és cirkálósúlyban is világbajnoki címet szerző profi ökölvívó Erdei Zsolt lett. "Nekünk, ismert sportolóknak az is a feladatunk, hogy példát mutassunk és mosolyt csaljunk a gyerekek arcára. Kötelességemnek érzem, hogy segítsek a rászorulókon."

ev_sportoloja_2011__50_
Erdei Zsolt, Az Év legkaritatívabb sportolója (Foto:BrandTrend) 

(BrandTrend, www.felixpromotion.hu)