Kategória: Aktuális.

A művészképzéseknél többfordulós felvételi vizsgát kell tenniük a jelentkezőknek. A szóbeli és gyakorlati vizsgafolyamat különleges felkészültséget kíván a felvételizőktől.

A tavalyi többszörös túljelentkezés (A BKF fotográfia, vagy média design szakára például többen jelentkeztek, mint a Magyarországon több mint száz éves hagyománnyal rendelkező, piacvezető Moholy-Nagy Művészeti Egyetemre) nyilvánvalóvá tette, hogy szükség van a felvételi előkészítőre.

Az előkészítő során a jelentkezők művészi rutint szerezhetnek, megtanulják használni tehetségüket, felkészülnek a felvételihez hasonló feladatokból. Mindemellett megtudják, milyen hangulatú munka folyik a BKF-en és jobban megismerhetik a szakokat és leendő tanáraikat is.

Felvételi előkészítők a BKF két művészeti intézetéhez csoportosítva indulnak.  Az Alkalmazott Művészeti Intézethez tartoznak a Kézműves, Elektronikus ábrázolás, Képi ábrázolás, Környezetkultúra, Tervezőgrafika, valamint a Design és művészetelmélet szakok előkészítői, míg a Médiaművészeti Intézethez a Fotográfia, Kameraman, Mozgóképkultúra és médiaismeret, Média design, és az Animáció képzések előkészítői.

A költségtérítéses, 80 órás hétvégi előkészítők január 15-én kezdődnek és egészen áprilisig tartanak. A beiratkozás részletei és a tanfolyam programja elérhető a Főiskola honlapján. A művészeti előkészítőkre még a héten lehet jelentkezni, de később is lehet és érdemes csatlakozni foglalkozásokhoz.

Az előkészítők mellett a nyílt napok, úgynevezett Nyitott műhelyek adnak lehetőséget az érdeklődőknek a képzésekkel való ismerkedésre. Az idei felvételi időszakban még január 26-án, 29-én, és február 5-én lesznek művészeti nyílt napok, a BKF Rózsa utcai campusán.
(BrandTrend)