Kategória: Aktuális.

Az ACE Telecom a saját kiterjedt optikai és digitális mikrohullámú gerinchálózattal rendelkező hazai internet szolgáltató 2010. december 1-jén megállapodást kötött a HunNet Hungarian Networks Budapest és környéki ügyfélbázisának és hálózatának megvásárlásáról. A tranzakció lezárása a megegyezés szerint 2011. február 1-jén történik meg. Az ACE Telecom a felvásárlással másfélszeresére növeli a hálózatát működtető bázisállomások számát.

"A korábbiakhoz hasonlóan, a mostani tranzakció is azt a célt szolgálja, hogy az ACE Telecom a hazai internet piac meghatározó szereplőjévé fejlődjön. A megállapodás következtében 80 új bázisállomással bővül az ACE Telecom hálózata, amelyet a jelenlegi 120 állomásunkkal összehangolunk, így februártól összesen 170 csomóponton keresztül biztosítjuk a szélessávú internet kapcsolatot Budapesten és környékén. A bővítés a már meglévő hálózatunkat még erősebbé és műszakilag terhelhetőbbé teszi. Emellett jelentősen nő a lefedettségünk, amelynek köszönhetően a jövőben még szélesebb üzleti- és lakossági felhasználói körhöz juttathatjuk el minőségi internet- és telefonszolgáltatásunkat." – mondta Strelisky Ádám, az ACE Telecom ügyvezető igazgatója.

A HunNet 1997 óta foglalkozik internet alapú szolgáltatásokkal. Az értékesítést követően, a cég működésének középpontjába a szerverhoszting szolgáltatás kerül, emellett tovább folytatja a dunaújvárosi ügyfelek kiszolgálását internet szolgáltatással.
(BrandTrend)