Kategória: Aktuális.

A Bor-agora által szervezett internetes közönségszavazáson, a zipp.hu oldalon leadott szavazatok alapján dőlt el, ki 2010 Fiatal Magyar Borásza. 2009-ben a szintén egri Bolyki János, és Konyári Dániel kapta megosztva a kitüntető címet.

A díjátadóra január 8-án, szombaton került sor a budapesti Szikrában, ahol 23 versengő magyar borászat is képviseltette magát. A szervezők a jótékony célokat ismét szem előtt tartották, a Vak Diákok Sportegyesületének gyűjtöttek.

A népes mezőnyből a 37 éves egri borász, Demeter Csaba kapta a legtöbb voksot, aki a következő szavakkal fogadta az elismerést:

DemeterCsaba

"Nagyon meglepődtem és meghatódtam az elismerésen, amely nemcsak a mi sikerünk, hanem a borok, kollégáim és a borvidék sikere egyaránt. Számos külföldi megmérettetésen érünk el sikereket, a hazai elismerés viszont mostanáig váratott magára, pedig ez különösen fontos egy magyar borász számára, így nekem is. 2009-ben is egri borász kapta a díjat. Öröm látni, hogy Eger dübörög."

Demeter_Bor_agora

Demeter Csaba nem csupán 2010 Fiatal Magyar Borásza címmel büszkélkedhet. A 2010-es borok olimpiáján, azaz a bordeuax-i Challenge International du Vin versenyen a pincészet Hanga 2009 borát aranyéremmel, további négy borát pedig ezüst- és bronzérmekkel jutalmazták.
(BrandTrend)