Kategória: Aktuális.

Napjainkban a tartalom és a képminőség szinte mindennél fontosabb, így a TV is illeszkedik az új trendbe: a készülékek kerete szinte teljesen eltűnt a képernyő körül, azok vastagsága a korábbinak mindössze 20%-a.

A Samsung Electronics, a világ legnagyobb szórakoztatóelektronikai szakkiállításán, az International Consumer Electronic Show-n, (CES) mutatta be a piacon áttörést jelentő vadonatúj termékeit, amelyből kiemelkedik a több mint 40 LED TV, a 6 termékcsaládból és 16 termékből álló plazma TV sorozat, a több érzékszervre ható 3D-s és okos TV-ék, a könnyű, dioptriás 3D-s aktívszemüveg, az érintőképernyős távirányító, a TV-kiegészítőkhöz való drótnélküli töltő, valamint a nagyfelbontású (HD) TV-re szerelhető kamera.

A vállalat 2010-ben az iparágban úttörőként vezette be a világ első 3D tévéjét, amellyel Amerikában 70 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik.

A Samsung 2011-ben drasztikusan csökkenteni kívánja a 3D szórakoztatási rendszerek – 3D TV-k, Blu-ray lejátszók, 3D szemüvegek és 3D tartalmak – beszerzési költségét, ezáltal a 3D-s funkciókat igyekeznek a termékek minél szélesebb körében elérhetővé tenni.

samsung_tv

A 2011-es kínálat az elegáns stílust, a széleskörű felhasználást és az egyszerű használatot egyesíti TV-iben. A Magyarországon második negyedévben várható készülékek egyszerre kínálják a következő funkciókat:
– "Search All" egyszerű keresést biztosít a TV-n, vagy más DLNA képes készüléken tárolt tartalmak között (PC, háttértároló, mobil eszközök, fényképezőgép, stb.) 
– Your Video, olyan országokban, ahol működik a video on demand szolgáltatás, a nézők korábbi filmnézési szokásai alapján javasol programot a készülék.
– Web Browser teljeskörű internetezés közvetlenül a készülékről
– Samsung Apps, a világ első HDTV-re fejlesztett alkalmazásboltja kínál ingyenes és fizetett tartalmat sport, szórakoztatás, játék, vagy akár a tudomány területén.

samsung_d8000

Bár a fogyasztók többsége előnyben részesti a nagy képernyőt, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy nagyobb készülékre is vágynának, ezért a Samsung 80%-kal csökkentette a TV-k kávájának vastagságát. A szinte keret nélküli készüléken egészen új élményt jelent a skype, a játékok, filmek vagy fotók megtekintése. A 3D hatás mind komolyabb érzékeltetése érdekében a képernyőméretek tovább növekedtek, és a Samsung idén kiállította a világ legnagyobb, 75"-es Full HD LED TV-jét.

A D8000-es sorozatú LED készülékek kávája nem egészen 0,5 cm széles szálcsiszolt fém keret. Az új LED világításnak és a Micro Dimming Plus technológiánk köszönhetően sikerült a képminőséget tovább javítani.

samsung_3d_glasses

A készülék vékony 3D szemüvege blue-tooth kapcsolattal csatlakozik a TV-hez. A távirányító érintőképernyője egy második TV-ként is értelmezhető, hiszen míg a készüléken fut a blu-ray adás, addig a távirányító 3"-es érintőképernyőjén a TV adás követhető figyelemmel. A TV-n WiFi kapcsolaton keresztül, szinte bármi megjeleníthető a képernyőn.
Azok a felhasználók, akik nem érintőképernyős távirányítójú készüléket választanak, a Samsung Galaxy telefonjukkal kárpótolhatják magukat, ugyanis a Samsung appstore-ból letölthető alkalmazás segítségével akár telefonjukról is irányíthatják új smart TV-jüket.

A 2011-es ultra-vékony plazma HDTV termékek a Samsung úttörő Plasma 1 dizájnját kínálják. A termékek fő jellemzője az új, keskeny keret, amely a tavalyi év termékeihez képest akár 1 hüvelykkel nagyobb képernyőt nyújt, anélkül, hogy a készülék mérete és energiafelhasználása növekedne. A képernyőméretek idén 43" és 64" között mozognak.

Innovációs áttörés – új 3D audiotechnológia

A 3D rendszer egyéb új elemei között említendő a Samsung új, innovatív 3D audiotechnológiája, amely a hangfelvétel magasságának és mélységének szimulálásával még részletesebb, kidolgozottabb élményt nyújt a nézőknek.

samsung_sound

A 3D Sound (hang) olyan technológiát alkalmaz, amely képes megkülönböztetni egy mozifilmben, vagy tévéműsorban az előtér és a háttér hangjait, majd mindezt egyszerre több érzékszervre ható, átfogó, életszerű hangélményben visszaadni. Boo-Keun Yoon, a Samsung vizuális kijelzőkkel foglalkozó ágazatának elnöke a CES-en kiemelte a Samsung új 3D tévéit és Blu-ray lejátszóit is, és bejelentette, hogy tervezik a felhasználók saját 3D tartalmainak létrehozására képes eszközök, például 3D kamerák és camcorderek bevezetését. A Samsung továbbá új, a Silhouette által tervezett, pillekönnyű és stílusos 3D szemüvegeket is piacra fog dobni, amelyek a nézők igényeinek maximálisan megfelelnek.

"A Samsung számára a négy alapelv a "4 E" (Elérés, Egység, Elkápráztatás és Elkötelezettség a környezetért) ad iránymutatást a Smart TV elkövetkező korszakában. A Smart TV még mindig első sorban tévé, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy a készülékeket egyszerűen, kényelmesen, hátradőlve kezeljék. A Samsung a televíziót visszahelyezi a felhasználók szórakoztatásának középpontjába." – nyilatkozta Boo-Keun Yoon.

A kiállítás további részleteiről a www.samsungces2011.com weboldalon tájékozódhat.
(BrandTrend)