Kategória: Aktuális.

A Ringier Kiadó 2010 novemberében pályázatot hirdetett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatói számára. A pályázat tárgya a Blikk Év Embere Gálára készülő díj megtervezése volt. A beérkezett jelentős számú pályázat közül a Blikk csapata választotta ki a győztes alkotást, amely a legjobban tükrözte a pályázatban megfogalmazott elvárásokat, és kreativitásával és egyéni látásmódjával leginkább tükrözte a Blikk értékrendjét.

blikk_az_ev_embere

"Leonardo da Vinci híres Vitruvius tanulmánya szolgált a díj alapjául. Az emberi test méreteit, arányait ábrázolja a mű, ezt a törvényszerűséget szerettem volna modern értelmezésbe helyezni, átláthatóvá tenni. Az üveg egy olyan exkluzív anyag, amely nagy figyelmet igényel a részletek finom megmunkálásához, ahogy a művésztől is a tanulmányrajz elkészítése." – mondta el Berecz András, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem harmadéves, formatervező hallgatója, a győztes alkotás tervezője. A pályaművet a kiadó 100.000 Ft pályadíjjal jutalmazta.

A Blikk olvasói 2011 januárjában öt kategóriában választják meg "az év emberét": az év művésze, az év médiaszemélyisége, az év civil hőse, az év szakembere és a jövő reménysége.
A Leonardo da Vinci ihlette díjakat 2011 februárjában adják át a kategória győzteseknek.

A jelölteket állító grémium, melynek tagjai: Halász Judit, Bárdos András, Gerendai Károly, Hankiss Elemér, Rudolf Péter, Murányi Marcell, január közepén állítják össze a jelöltek névsorát, amelyet az elkövetkező hetekben, a Blikkben ismerhetnek majd meg az olvasók.

A Blikk Év Embere választás olyan személyiségeket hivatott díjazni, akik az ország nyilvánossága előtt kiemelkedőt alkotottak, és akiket példaképnek lehet állítani a közvélemény elé.

Az év embere szavazást a Blikk, a Ringier Kiadó saját print és online portfoliójában valamint a következő online felületeken támogatja. Port.hu, Origo csoport (origo, freemail, iwiw), Expressz.hu, Vatera, NOL és EST Média (online és print: est.hu, freeblog.hu, sziget.hu, estrandi.hu valamint PestiEst, Exit, Est lapok) ma.hu és Teveclub.hu.

Januárban a Blikk Facebook oldala is "Év embere" ruhába öltözött. 
(BrandTrend)