Kategória: Aktuális.

A háttérbeszélgetésen Koltay András a Médiatanács tagja rámutatott, a nyomtatott sajtótermékekre és internetes lapokra vonatkozó szabályok csak júliusban lépnek hatályba, így a jogalkalmazóknak és a szerkesztőségeknek is fél évük van a felkészülésre.

Az internetes tartalmak szabályozásával kapcsolatban Koltay András kijelentette: a törvényhozói szándék egyértelműen arra irányult, hogy a blogokra, a magánszemélyek véleménynyilvánítására szolgáló internetes naplókra ne terjedjen ki a szabályozás.

A beszélgetésen szó esett a lehetségesen alkalmazható szankciókról is. A hivatal munkatársai elmondták: bíznak abban, hogy a törvény által kialakított társszabályozás lehetősége biztosítani fogja azt, hogy a hatóságnak minél kevesebb ügyben kelljen majd döntést hoznia vagy bírságolnia. Felhívták a figyelmet arra is, hogy a Médiatanács a felmerülő ügyek tekintetében a korábbi bírósági joggyakorlat alapján jár el, és minden döntését felülvizsgálhatja a független bíróság.

A háttérbeszélgetés-sorozat következő állomásán a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság az elektronikus médiumok képviselőit hívja konzultációra.
(BrandTrend)