Kategória: Aktuális.

Kicsik és nagyok együtt élvezhetik a megannyi műfajú és stílusú zenei kavalkádot. A pop- és rock mellett lesz dzsessz-, népzene, színházi, gyermek- és komolyzenei program egyaránt. Az idén újabb fővárosi helyszín, többek között a Millenáris Fogadó, a Bem Rockpart, a West-balkán, illetve a tetőterasz és az Orczy park, vidéken Pécs, Szombathely, Mosonmagyaróvár, Zsámbék is csatlakozott a rendezvény-sorozathoz.

Országszerte harmincegy színpadon szól a zene a dal ünnepén.

Újdonságnak számít, hogy ebben az évben első alkalommal választották meg a magyar dal fővárosát: a rangos elismerést Eger nyerte pályázat útján. A szervezők ezután annak a településnek ítélik oda ezt a címet, amelyik a zene ünnepét különleges, izgalmas, egyedülálló programokkal ünnepli.

a_dal_a_mienk__2_

"Bármilyen műfajról legyen is szó, a magyar dalok csodálatosak. Nagyon örülök, hogy végre van az évnek egy napja, amikor a magyar dal a főszereplő, s beköltözhet a fülünkbe, a szívünkbe, a lelkünkbe. Az idei rendezvényen az ország 31 színpadán kiváló művészek állnak a közönség elé. Sokan közülük olyanok, akiknek a dalain a fél ország felnőtt, de akadnak, akik csak most indulnak az ismertség felé. Együtt a múlt, a jelen és a jövő: a dal a miénk" – mondta Presser Gábor, a rendezvény kitalálója és szervezője.
(BrandTrend)