Kategória: Aktuális.

Az MTV a választási eljárásról szóló törvény értelmében az országos összesítésben a legtöbb képviselő- és polgármester-jelöltet állított nyolc jelölő szervezet politikai hirdetésének ingyenes közzétételi kötelezettségét 2010. október 2-án, szombaton az m1-es csatornán teljesíti.

A sugárzásra benyújtható szpotok maximális hossza egy perc lehet.

A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választását megelőző három hétben mindkét csatornán (m1 és m2) lehetőség nyílik fizetett politikai hirdetések közzétételére is. Ezen hirdetések hossza maximum 30 másodperc lehet, az értékesítés kizárólag tarifaáron történik, a sugárzás ún. fizetett politikai hirdetési blokkokban, a megrendelések beérkezésének sorrendjében lehetséges.

A megrendelés alapján sugároztatható, fizetett politikai hirdetések esetében olyan, Magyarországon bejegyezett pártoktól, illetve jelölőszervezetektől fogad el megrendelést a Magyar Televízió, amelyeket az OVB nyilvántartásba vett, és az erről kapott igazolást a párt vagy szervezet bemutatja

Az MTV semmilyen politikai hirdetés elkészítését nem vállalja, illetve a benyújtott anyagokon javítást, vágást nem végezhet, azok tartalmáért a rádiózásról és televíziózásról szóló 1996. évi I. törvény (médiatörvény) szerint felelősséggel nem tartozik.

A Magyar Televízió műsorában sugároztatható politikai hirdetések közzétételének egységes feltételeiről a http://www.mtvzrt.hu/?id=313597 internetes oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők. További kérdések esetén az MTV munkatársai elérhetők levélben (Magyar Televízió, 1037 Budapest, Kunigunda útja 64.) és telefonon is ( 36 1 759-5251).

A választások televíziós előkészítésével és lebonyolításával foglalkozó Választási Iroda rendszeresen ülésezik. A Magyar Televízió hír- és hírháttér, valamint regionális műsoraiban tájékoztat az önkormányzati választás és az azt megelőző kampány eseményeiről, hogy a választópolgárok pontos és sokoldalú információk birtokában felelős döntést hozhassanak.
(BrandTrend)