Kategória: Aktuális.

– A Magyar Televízió Bojtár utcai gyártóbázisát piaci áron bérli, ezen belül az irodák bérleti díja a legalacsonyabbak közé tartozik a piacon, de az egyéb területek, úgymint a stúdiók, az archívum és raktárak bérleti díja is szokásos mértékű.
– Ezen túl az egyedi igények alapján megtervezett és kialakított MTV gyártóbázis irodáinak műszaki specifikációja magasabb, mint az átlag irodáké. 
– Székházbérletek viszonylatában a bérleti díj az átlaghoz képest a legalacsonyabb sávba esik. 
– Az általánosan elfogadott piaci feltételeken túl, az MTV esetén a bérleti díj tartalmazza a berendezések, az irodabútorok és polcrendszerek díját is. 
– A raktárak bérleti díja megfelel a piaci feltételeknek. 
– A különleges terek, mint a stúdiók és az archívum, melyek speciális hang- és hőtechnikai feltételeknek kell, hogy megfeleljenek, az elfogadott és szokásosnak tekinthető prémium bérleti díj kategóriájába esnek.

Az MTV gyártóbázisa szabályos és törvényes közbeszerzési eljárást követően valósult meg.

A gyártó bázis a Finta József által készített, 2000-ben elfogadott tervek alapján épült fel. A Finta féle tervek határozták meg a gyártóbázis méretét és a benne helyet kapó funkciókat (pl. iroda, stúdió, archívum, raktárak, stb.)  

A létesítmény eredeti koncepciója alapján a cél az a kormányokon átívelő gondolat volt, hogy jöjjön létre egy médiaközpont, amely alkalmas az állami közszolgálati médiumok egy helyen történő elhelyezésére. Ez ma is érvényes lehet. Amennyiben a közmédiumok elhelyezése a Bojtár utcai gyártóbázison megvalósulna, az jelentős megtakarítást és hatékonyságnövelést eredményezne.  
(BrandTrend)