Kategória: Aktuális.

Az országos napilapok piacán olvasottságában kiemelkedő és piaci részesedésben*(*listaáras nettó reklámárbevétel) is élen járó ingyenes napilap, a Metropol idén ünnepli 12. születésnapját.

A születésnap alkalmából a Metropol szeptember 7-22. között egy különleges szülinapi kampányt hirdet, amelynek csúcspontja szeptember 29-én lesz. Ekkor ugyanis a kiadó 500 000 példányban, dupla terjedelemmel és exkluzív tartalommal terjeszti az ünnepi lapszámot. Ez a nagy példányszám 48 %-kal magasabb, mint az átlagos megjelenési napokon. Az extra példányszám plusz 150 osztogató bevonásával jut el az olvasókhoz a fővárosban és vidéken.

A két hetes, jótékonysági akcióra épülő születésnapi kampányban a Metropol által kiválasztott és az újságban bemutatott három szervezetre az olvasók szavazhatnak sms-ben, a Metropol.hu oldalán, valamint postán beküldött szavazólapon keresztül.

A napilap a szavazás nyertesének a szeptember 29-én megjelenő születésnapi szám nettó hirdetési összárbevételének 10 %-át ajánlja fel.

A kampány időtartama alatt a Metropol jótékonysági akcióhoz kapcsolódó érdekes tartalmakkal és interjúkkal ösztönzi olvasóit a szavazásban való részvételre.

A három szervezet, akikre az olvasók szavazhatnak: a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, a Magyar Vöröskereszt árvízkárosultakért programja és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület.

"Fontosnak éreztük, hogy felhívjuk a figyelmet olyan közérdekű témákra, kiemelkedő problémákra, amelyekkel nap mint nap szembesülünk. Ha lehetőségünk van arra, hogy tegyünk valamit egy jó ügy érdekében, akkor azt miért ne tennénk? Ez nemcsak az olvasókon múlik, hanem hirdetőinknek is nagy szerepe van az akció sikerességében, akiknek szintén tartogatunk meglepetéseket." – nyilatkozta Rubos Krisztina, marketingigazgató.

A Metropol az első 10.000 szavazónak extra szülinapi ajándékot ajánl fel, szeptember 29-én az otthonukba szállítja az aznapi újságot. A napilap szülinapi ajándékzápora tovább folytatódik, hiszen valamennyi szavazó között kisorsol: 5 db 2 fős wellness hétvégét, 3 db 4 fős Aquaworld belépőjegyet, 5 db 50 kötetes Jókai sorozatot a Metropol Könyvtártól és 10 db fitness bérletet.

A szavazás eredménye a szeptember 29-i számban lesz olvasható, amikor a napilap képekben is beszámol a díjátadóról és közli a nyertes szavazók névsorát. A Metropol az ünnepi kampánnyal kapcsolatos híreket a napilap honlapján, a Metropol.hu oldalon is közzé teszi.
(BrandTrend)