Kategória: Aktuális.

Ennek a csomópontnak egy esetleges kiesése a teljes magyar internetforgalmat hátrányosan érintette volna.

2010. szeptember 1-től a BIX központ az eddigi egy helyett (Victor Hugó utca), további két helyen működik majd. A fejlesztések eredményeként többszörösen redundánssá vált a magyarországi internet hátterét biztosító infrastruktúra, szinte nullára csökkentve annak esélyét, hogy valamilyen meghibásodás miatt akadályozva legyen hazánkban az internetszolgáltatók közötti forgalom.

 Zsembery György, az Invitel üzleti működésért felelős vezérigazgató-helyettese elmondta :  "Hatalmas szakmai felelősség, hogy mostantól a teljes magyar internet hálózat működtetésért részben az Invitel is felel. Másrészt viszont biztos vagyok abban, hogy minden tekintetben képesek vagyunk megfelelni a legmagasabb elvárásoknak is. Büszkék vagyunk rá, hogy hozzájárulhatunk ahhoz, hogy biztonságosabban üzemeljen Magyarország internet hálózata."

Mindenki azonos feltételekkel kapcsolódhat a BIX-hez
A konzorciumi megállapodás alapján az Invitel feladata a folyamatos és zavartalan hozzáférést biztosító hálózati, illetve távközlési infrastruktúra kiépítése, a C.E.C.C-nek pedig a hálózati eszközöknek helyet adó adatközpont kiépítése volt. Abban, hogy a konzorcium elnyerte a lehetőséget az új BIX központ kialakítására kiemelt szerepe volt a teljes semlegesség vállalásának. Annak, hogy az Invitel sem árakban, sem műszaki paraméterekben nem tehet semmiféle megkülönböztetést az ügyfelek felé, akik úgy döntenek, hogy a Dataneumban akarnak a BIX csomóponthoz (BIX-DC) csatlakozni.
 
Mi az a BIX?
A BIX (Budapest Internet Exchange) lehetővé teszi, hogy a különböző magyarországi internetszolgáltatók – a nemzetközi internet hálózatok használata nélkül – közvetlenül kapcsolódjanak össze, ezáltal kedvezőbb szolgáltatási és műszaki feltételeket nyújtva ügyfeleik számára.

(BrandTrend)