Kategória: Aktuális.

A mobil adatforgalom továbbra is exponenciálisan növekszik, még azt követően is, hogy az Ericsson által az idei évben korábban közreadottak szerint 2009 decemberében az adatfogalom a történelemben először lépte át a hangátviteli forgalmat.

Az Ericsson statisztikái szerint a globálisan mért adatforgalom 2010 második negyedévében körülbelül havi közel 225 000 terabájt volt.

"A mobil szélessáv növekedése és előnyei tagadhatatlanok."  – nyilatkozta Hakan Eriksson, az Ericsson alelnöke, műszaki igazgatója és az Ericsson Silicon Valley elnöke. "A mobil szélessávra vonatkozó üzleti modell növeli a jövedelmezőséget és a kiemelkedő szolgáltatási minőség által biztosítja a piaci versenyelőnyt. Kulcsfontosságú, hogy a szolgáltatók a végpont-végpont konvergens IP-hálózatokat helyezzék a középpontba a drasztikus forgalomnövekedés kezelésében, a költségek csökkentése és a felhasználói élmény javítása mellett. A mobil szélessáv formálja a mindennapi kommunikációt az egyén és a társadalom szintjén egyaránt."

Az Ericsson a közelmúltban jelentette be, hogy leszállította a kétmilliomodik bázisállomását (az iparág egészében telepített ötmilliós állományból), amely tovább erősíti globális vezető szerepét a mobil szélessávban. Az Ericsson szállította a 14,4 Mbps vagy annál nagyobb sebességen működő HSPA-hálózatok többségét, és az Ericsson az egyetlen olyan szállító, amely minden jelenleg folyó fontos 4G/LTE hálózat építésében részt vesz.

Napjainkban világszerte több mint öt milliárd a mobil-előfizetések száma. Az Ericsson előrejelzései szerint 2020-ra a csatlakoztatott készülékek száma 50 milliárd lesz.
(BrandTrend)