Kategória: Aktuális.

A MediaSales márka tulajdonosa egy belső tőkeallokációnak köszönhetően képessé vált arra, hogy franchise partnereinek olyan mértékű támogatást nyújtson, mely már lehető teszi a tisztán befektetést célzó franchise együttműködést, megkímélve a vállalkozót az üzletmenet napi operatív terhétől. Elsősorban a tökéletesen szabályozott folyamatok és a központi irodában tevékenykedő, folyamatos problémamegoldásra kész csapat teszi lehetővé az együttműködési formát.

A hazai kis és középvállalkozási rétegben ritkán látni olyan működőképes céget, ahol a tulajdonosi réteg és a menedzsment köre ketté válik.

Ez elsősorban abból a bizalmatlanságból adódik, melyet sokszor indokolt módon a vállalkozás tulajdonosa érez. Hiszen a vezetői körök átadásáig a tulajdonos egyben volt a befektető, a stratégiai és operatív irányító, sőt sokszor maga végezte a szakmai problémamegoldások egy részét is. Hiányoznak a jól deklarált folyamatok, a szabályozott eljárások, a megkülönböztetett pozíciók és hatáskörök, amelyek alapfeltételei lennének egy ilyen típusú működésnek. A tulajdonos kivonulásával a szervezet sok esetben kártyavárként omlik össze, hiszen az előbbiek nélkül a tőkéjét kockáztató befektető és a cég egy és ugyanaz, külön nem létezhetnek.

Egy franchise többek között a fenti problémára jelent megoldást. Alapfeltétele ugyanis, hogy a rendszer tulajdonosa, a sikeres ötlet gazdája egy pontosan szabályozott működési folyamatot, úgynevezett know-how-t ad át franchise partnereinek. Az erősen körvonalazott rendszer receptúraként szolgál a vállalkozásnak, mégpedig teljesen függetlenül attól, hogy vezetője maga a tulajdonos vagy éppen egy megbízott menedzser. Ez esetben egy szabályozott és kipróbált rendszer kerül átadásra, melynek egy egységének működtetése mind a tulajdonos, mind egy megbízott vezető által is elképzelhető.

A MediaSales Franchise a tisztán befektetést célzó együttműködési formát még inkább elérhetővé teszi. Kidolgozott riportanyag sémákkal, ellenőrzési és kontroll anyagokkal és külön e célt szolgáló szerződéseivel és modelljeivel teszi lehetővé, hogy a franchise rendszerbe tőkét invesztáló befektetői hosszú távon biztonságban maradjanak, mindezt akár "hands-off" beruházásként, vagyis az irányítástól távol maradva.
(BrandTrend)