Kategória: Aktuális.

A kertészkedés az a hobbi, amelyre a világon a legtöbbet költenek, és amelynek népszerűsége az életkor növekedésével egyre szélesebb körben jellemző. A kertészkedést hobbinak tekintők aránya az ötvenes, hatvanas éveikben járók körében a legmagasabb. Ezzel párhuzamban a kertészeti cikkek vásárlása fordított összeg is növekszik. A kertészkedőkre általánosan jellemző, hogy nagyobb arányban részesítik előnyben a virágos kerteket, mint a veteményes kertet.

50plusz_koltes
 
Az "én házam, én váram" elv alapján a magyar ötvenen túliak rendszeresen költenek újításra, építésre, szépítésre. Az 50-59 évesek 70 százaléka állítja, hogy szereti rendben tartani és ízlésesen berendezni az otthonát, azaz rendszeresen törődik vele. A saját ingatlannal rendelkezők aránya ebben a korosztályban 87 százalék, míg az európai uniós átlag csupán 70 százalék.

"Az egész világ újul. Új örömök intenek." – írta Hugo de St. Victor skolasztikus teológus csaknem ezer évvel ezelőtt. A vers sorai azóta sem veszítették aktualitásukat: ahogy a természet felveszi élénkzöld ruháját, elementáris késztetést érzünk, hogy újjávarázsoljuk kertünket, otthonunkat, önmagunkat. Tavasszal kortól függetlenül szívesebben kirándulunk, sportolunk, könnyebben fogyókúrázunk, többet teszünk egészségünkért, gyakrabban találkozunk barátainkkal.

Az Ötvenentúl.hu március elsején Tavaszi megújulás címmel elindított önálló tematikusmellékletében hasznos tanácsokkal, tippekkel látja el az oldal látogatóit. Az oldal 370 ezer látogatója lakásfelújításról, a tavaszi nagytakarításról, a tavaszi szépségápolásról, az életkornak megfelelő fogyó- és tisztítókúrákról olvashat, fotógaléria alapján választhat a tavaszi növények, kirándulóhelyek közül.
(BrandTrend)