Kategória: Aktuális.

A joint-venture az illetékes kartell hatóságok engedélyének birtokában jöhet létre.

Az Axel Springer lengyelországi, csehországi és magyarországi leányvállalatainak tevékenységét helyezi át az új társaság fennhatósága alá, miközben a Ringier a szerb, a szlovák, a cseh és a magyar érdekeltségeit.

Ezzel a fenti intenzíven fejlődő piacokon mindkét vállalat tovább erősíti a pozícióját, amely több mint 100 nyomtatott médiumon és közel 70 online kiadványon alapul. A zürichi székhelyű és közel 414 millió eurós (601 millió svájci frank) forgalmat bonyolító közös vállalat Kelet-Európa egyik legnagyobb média-vállalatának számít majd. Közel 4800 dolgozót foglalkoztat, és széles portfoliójával egyértelmű piacvezető lesz a bulvár napilapok és a magazinok területén. A részvényesek további szándéka, hogy a közös vállalatot három, de legfeljebb öt éven belül tőzsdére vigyék.

Mathias Döpfner, az Axel Springer AG elnöke: "A partnerkapcsolat mindkét vállalat számára kiváló alapot teremt ahhoz, hogy a lapkiadói alaptevékenységet az öt piacvezető bulvár-újsággal ezeken a vonzó, fejlődő piacokon tovább bővítse, és optimális hátteret teremtsen a jövő digitális üzleteinek kiépítésére."

Christian Unger, a Ringier AG elnök – vezérigazgatója: "A Ringier AG önálló vállalatként 177 éves múltat, erős márkákat és megalapozott értékrendet tud maga mögött, és most alkalma nyílik olyan partnerrel együttműködni, aki minden szempontból egyenrangú értékeket képvisel. Együtt minden piacon oly erős pozícióhoz jutunk, hogy az új közös-vállalatot be fogjuk vezetni a tőzsdére, és lehetőségünk lesz a feltörekvő kelet-európai piacok jövőjének alakításában jelentős szerepet vállalni."

Ralph Büchi, az Axel Springer International elnökének irányítása alatt az új vállalat kéttagú igazgatótanácsába egy-egy tagot delegál a Ringier AG és az Axel Springer AG.  A közös vállalat vezetését Florian Fels (42), a Ringier AG eddigi közép-európai vezetője látja el.

A Ringier és az Axel Springer az utóbbi évtizedekben Kelet-Európa médiapiacán folyamatosan bővítette tevékenységét, és számos sikeres, a szegmenseikben piacvezető médium kiadója, különösen a bulvár újságok és a magazinok területén. A két vállalat mind a stratégiai érdekek, mind pedig a tartalmi kompetencia szempontjából tökéletesen kiegészíti egymást. A Ringier és az Axel Springer munkatársai Lengyelországban, Csehországban, Magyarországon, Szlovákiában és Szerbiában a jelenlegi menedzsment közös irányítása alatt még nagyobb előnyre tehetnek szert a médiapiac digitális átalakulásában rejlő növekedési lehetőségek kiaknázása során.

A közös társaság alapítása alkalmából a Ringier AG és az Axel Springer AG a sajtó képviselőit Zürichben tájékoztatja. A közvetítés a www.axelspringer.de valamint a www.ringier.com oldalakon érhető el.
(BrandTrend)