Kategória: Aktuális.

Takács Szabolcs azt is elmondta, hogy a 2009-es év negyedik negyedévében a cég 800 millió forintos nyereségéből 34 millió forintos veszteség lett, ugyanakkor a Neo FM elindítása óta jelentősen növekedett a részvény-árfolyam. Ha pedig a rádió elindításának költségeit kiszűrjük az eredményekből, akkor 50 millió forintot meghaladó EBITDA-t, és 90 millió forintos adózott bevételt ért el a társaság – hangsúlyozta a portfolio.hu elemzője.  

Az Econet.hu piacát szinte teljes mértékben a spekulánsok uralják, akik az érkező hírek minőségétől függően reagálnak hol pozitívan, hol negatívan, ezért Takács Szabolcs szerint az árfolyam alakulását nehéz megjósolni.

Az Econet a gyorsjelentésében hangsúlyozta, hogy több költségcsökkentő és hatékonyságjavító módosítást is végeztek annak érdekében, hogy még eredményesebb legyen a cég működése. Legfontosabb céljuknak a hosszú távú, stabil profitszerzést és a cég nyereségessé tételét jelölték meg, amely előfeltétele a komolyabb befektetők megjelenésének – tette hozzá Takács Szabolcs.

Takács Szabolcs, a portfolio.hu elemzője ITT meghallgatható.
(BrandTrend)