Kategória: Aktuális.

A legjobbnak ítélt kép beküldőjének jutalma egy névre szólóan dedikált "Az amerikai küldetés" című regény-szakácskönyv, és egy Lázár által 4 személyre összeállított ebéd, melyet ráadásul személyesen visz házhoz.

Szerelem az ételekben fotótémára több száz pályázó küldte meg alkotását, illetve alkotásait, hiszen több képpel is lehet nevezni. Fényképek nem csak Magyarországról, hanem Romániából és Szlovákiából is érkeztek, sőt, szakács iskolák tanulói közös képekkel is indultak a pályázaton.

Az értékelés során a zsűrinek nem volt egyszerű dolga, mivel remek képek érkeztek. A zsűri plusz pontot adott annak, akik a fotó mellé az étel receptjét is mellékelte, ugyanakkor a zsűri elnöke, Bakcsy Árpád kiemelte: "A beküldött fotót, mint az adott témához kapcsolódó/illusztráló alkotást értékeltük. A recepteknek nagyon örültünk, volt olyan, amely annyira megtetszett Lázárnak, hogy ki is próbálta, ezeket természetesen ponttal jutalmaztuk, de fontos értékelési szempont volt az, hogy a fotó ne csak a recept illusztrációjaként szolgáljon, hanem adjon valamilyen pluszt az étel ábrázolásához a téma, jelen esetben a szerelem tükrözésével."

gancs_erika_pavlova_torta_nyertes_foto
Gáncs Erika, PAVLOVA TORTA

Az eredményhirdetésre élő televíziós műsorban került sor, a győztest Lázár hirdette ki. A Szerelem az ételekben témára, a zsűri értékelés alapján, a legjobb fotót Gáncs Erika készítette, aki egy tortát kapott lencsevégre – a kép pasztell színeivel, "édes ízével" mutatja be a szerelmet (sőt, az éteri szerelmet tükrözi a desszerttel), emellett a kép technikai megvalósítás is jól sikerült. Nem maradt más hátra, mint Lázárnak megfőzni és átadni a díjat.

Az ÍzKép Gasztro Fotópályázat márciusban is folytatódik. 
– Az ételfotó témája: Húsvéti finomságok
– Beküldési határidő: 2010. április 7. szerda
– Beküldési cím: etelfoto@kovacslazar.hu
– Részvételi feltételek: www.kovacslazar.hu

A zsűri titkos jó tanácsa a húsvéti témához: a fotósok ne csak az adott ételt akarják megörökíteni, gondolják tovább a kompozícióz, például az ember, az ünnep, és az étel ábrázolásával, komplex alkotást létrehozva ezáltal. A lényeg: a pályázók engedjék szabadjára a fantáziájukat.
(BrandTrend)