Kategória: Aktuális.

Mindkettő története a 80-as évekre nyúlik vissza és az elmúlt bő két évtized során mindkettő rendszereit több tízezer felhasználó ismerhette meg. A két cég sikertörténetében azonban ugyanennyi különbséget is találunk: amíg a Kulcs-Soft a dobozos szoftverek piacát hódította meg, addig a Libra a komplex, integrált rendszerek területére fókuszált.

"„A két vállalat hasonló szoftvereket fejleszt, ugyanakkor az elmúlt 20 év során sosem kerültünk valós versenyhelyzetbe egymással, mert termékeink és célcsoportunk között nincs átfedés. Arra a közös felismerésre jutottunk a Librával, hogy az értékesítésünk és marketingünk összehangolásával a teljes hazai piacot le tudjuk fedni az egyéni vállalkozóktól a több ezer fős nagyvállalatokig." – nyilatkozta Kulcsár Tibor a Kulcs-Soft Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

"Régóta foglalkoztatott minket a gondolat, miként tudnánk még szélesebb kör számára elérhetővé tenni a Librát, hogyan tudnánk egy dobozos megoldással előrukkolni. Végül arra jutottunk, hogy sehogy sem tudjuk beilleszteni az üzleti modellünkbe, főleg úgy, hogy az általunk megcélzott ügyfélkör egyre inkább igényli a személyre szabott megoldásokat. Ezért állapodtunk meg a Kulcs-Softtal, hogy akinek a Libra túl nagy és bonyolult, azoknak a Kulcs-programokat ajánljuk, akik pedig felhasználóik közül "kinövik" a dobozos termékeket, és komplex, integrált rendszert keresnek, azoknak a Kulcs-Soft a Librát ajánlja." – vázolta az együttműködés lényegét Faur Kálmán, a Libra Szoftver Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Az együttműködés az ügyfelek egyszerűsített programváltására is kitér, mely értelmében a két cég maximálisan együttműködik az ügyféladatok egyik rendszerből a másikba történő átemelésében, így a rugalmas és zökkenőmentes ügyviteli-rendszer váltásban.

Mindkét fél komoly lehetőségeket lát az együttműködésben, figyelembe véve, hogy az iparági felmérések – amelyet a két cég a válság alatt is töretlen fejlődése is alátámaszt – szerint az elmúlt másfél évben a magyar szoftverfejlesztő cégek teret tudtak nyerni a nemzetközi versenytársakkal szemben, köszönhetően költséghatékony megoldásaiknak és specializálódásuknak.
(BrandTrend)