Kategória: Aktuális.

A bevezetést követően, a T-Home piacra lépésével az előfizetők száma lendületesen emelkedett: a brand bevezetése utáni első hat hónapban megduplázódott az egy évvel korábbi adathoz képest, és az előfizetőszám ma már meghaladja a 65 ezer főt.

thome__1_

A T-Home az interaktív televíziózás élményét kínáló szolgáltatás ismert funkcióin – mint például a megállítható, visszatekerhető élő adáson, a több mint 500 mozifilmet akár már tévépremier előtt kínáló Videotékán (VoD), az elektronikus műsorújságon, a programozható műsorrögzítési lehetőségen, a gyerekzáron stb. – túl új alkalmazásokat fejlesztett. Ennek köszönhetően a már meglévő merevlemezes set-top-box-ok mellett további beltéri vevőegységekról is rögzíthetünk műsorokat, illetve azokat le is játszhatjuk – ráadásul a felvételeket ezekkel az eszközökkel teljes körűen kezelhetjük: törölhetünk, időzíthetünk egyedi illetve sorozat felvételeket, vagy a nappaliban megállított tévézést egy másik szobában is folytatjuk.

resized__600x478_thome_kategoriak

A digitális műsorújságban történő célzott keresést könnyítendő tematika (dokumentum, hírek, zene stb.) és nyelv szerint is szűkíthetjük a kínálatot. A kívánt csoportot kiválasztva csak a csoportba tartozó csatornák jelennek meg a képernyőn. A Képek és zene funkció lehetővé teszi, hogy a set-top-boxokkal azonos otthoni belső hálózaton lévő eszközökről (megfelelő szoftverrel rendelkező PC vagy hálózati meghajtó) képeket és zenéket játszhassunk le az IPTV képernyőjén keresztül. Korábban sok bosszúságot okozott, hogy a műsorújság alapján beállított felvételek vége a műsorok csúszása miatt lemaradt. Ezt kiküszöbölendő, a rögzítés indulásakor minden felvétel elé két perc, a felvételek végére pedig tíz perc plusz felvételi idő kerül (mindez csak akkor, ha a felvételek között nincs ütközés). Emellett természetesen az eddigi manuális felvétel-meghosszabbítás is az ügyfelek rendelkezésére áll.

thome_ozone__3_

Az IPTV-n látható [origo] tévécsatornák (LifeNetwork és OzoneNetwork) hamarosan interaktív alkalmazásokkal gyarapodnak. A tévénézők a csatornák weboldaláról származó híreket, fényképes időjárás-jelentést (szöveges, térképes előrejelzések) és közeljövőben műsorelőzetes videókkal ellátott műsorújságot, egészség témájú kisebb kalkulátorokat, adatbázisokat (például laborlelet-értelmező), a csatornák archív tévétartalmait valamint kvízjátékot találhatnak.  S ha valamilyen okból elfelejtettük a műsorfelvételt időben beállítani, mindezt az internetes (www.t-hometv.hu oldalon keresztüli) és mobilos műsorrögzítés-beállítás segítsével útközben vagy akár a munkahelyen is pótolhatjuk.

resized__600x450_thome__2_

A T-Home szakemberei a fejlesztés során az edukációról sem feledtkeztek meg: közzétették a televíziózással kapcsolatos alapvető információkat, amely a http://www.tv-lexikon.hu/nyito.html címen található. A "tévélexikon" oldalon többek között megismerkedhetünk az analóg és a digitális televíziózás, az IPTV, a kábeltelevízió, a műholdas televízió valamint a műszaki alapfogalmakkal. 
(BrandTrend)