Kategória: Aktuális.

A CES Innovációs Díjakat évente az iparág prominens tervezőiből, mérnökeiből, valamint neves újságírókból álló testület ítéli oda, akik olyan szempontok szerint értékelik a benevezett termékeket, mint a felhasználóknak biztosított érték, az esztétikus megjelenés, az újító formatervezés, a minőség, valamint az életszínvonal növelése. A CEA támogatását, illetve az amerikai formatervezőket tömörítő Industrial Designers Society of America jóváhagyását élvező CES Innovációs Díjak a technológiai termékek fejlesztése és formatervezése terén kiemelkedő újításokra irányítják a figyelmet.

Az LG mobiltelefonok, háztartási elektronikai eszközök, üzleti megoldások és szórakoztatóelektronikai termékek éles versenyben, kilenc kategóriában nyertek díjat: Ökotervezés és fenntartható technológia, Videókijelzők, Internetes audiovizuális tartalom, Videóeszközök, Audioeszközök, Otthoni hálózatok, Csúcsminőségű hangzás, Háztartás-elektronikai eszközök, valamint Vezeték nélküli eszközök.

"Az elmúlt mindössze hét év során elnyert több mint 100 CES Innovációs Díj világosan rámutat az LG vezető szerepére az innováció, a csúcsteljesítmény és a tervezés terén." – mondta el Peter Reiner, az LG Electronics USA marketingért felelős alelnöke.

2010-ben többek között az LG LCD, LED-es LCD, illetve plazma HDTV-it, hálózati Blu-ray lejátszóit és házimozi rendszereit, mobiltelefonjait, háztartási elektronikai készülékeit és hálózati tárolóeszközeit díjazták. A zsűri által kiválasztott fejlesztések között megtalálható az LG NetCast™ elérés, amely az interneten keresztül nézhető videókhoz kínál egyszerű hozzáférést, valamint az LG Full LED-es háttérvilágítású LCD technológiája.
(BrandTrend)