Kategória: Aktuális.

No. 3
Harmadik helyen a Mars felszínén talált víz, és ebből következően a más bolygókon előforduló élet lehetősége végzett.

No. 2
Második lett az emberi géntérkép megalkotása és ennek várható hatása önmagunk és más élőlények megismerésére.
 
No. 1
Első helyre a gleccserek olvadásáról szóló hír került: ez a jelenség mutatott rá ugyanis arra, hogy Földünk gyorsabban melegszik, mint azt korábban gondoltuk.

gleccser

"Az elmúlt évtizedben óriási eredményeket értünk el a tudomány és a technológia területén. Hihetetlen felfedezéseket tettünk saját bolygónkról és azon is túl. Ezek kerülnek most bemutatásra a top 10 felfedezések listájában." – magyarázza Lori Cuthber, a Discovery News főszerkesztője. "Az új eredményeik hatása valójában a következő években válik majd igazán érzékelhetővé. Természetesen a mi munkánk sem ér véget: ezentúl is a ránk jellemző magas színvonalon és kellő részletességgel tudósítunk majd a tudomány és technológia területén elért jelentős eredményekről."

A Discovery News weblapja folyamatosan beszámol a mindennapi életünkre hatással bíró tudományos hírekről, érdekességekről, a megújuló energia és az orvostudomány legújabb eredményeiről, vívmányairól.

Az évtized top 10 felfedezésének listáját több különböző témakörben külön is elkészítették a szerkesztők (föld, űr, technika, állatvilág), ahogy az a www.discoverynews.com/top10  weboldalon is olvasható.
(BrandTrend)