Kategória: Aktuális.

Alig két évvel az alapkőletétel után, 2009. december 15-én ünnepélyes keretek között átadták az UNIQA Biztosító székházát.

UNIQA_nappal

A főváros XIII. kerületében, a Róbert Károly körút 70-74. szám alatt, közvetlenül a Biztosító eddigi székhelyének szomszédságában épült fel a Vital Business Center. A nyolcszintes, nettó 18 ezer négyzetméter hasznos alapterületű irodaház tulajdonosa és építője egyaránt az UNIQA családhoz tartozó UNIQA Invest Kft., amely az osztrák UNIQA konszern tulajdonában áll. Az épületet fővállalkozója a Raiffeisen evolution volt. A finanszírozást az UNIQA teljes mértékben saját forrásból valósította meg, külső tőke bevonása nélkül. A legmodernebb technikai- és munkafeltételeknek eleget tevő épület mintegy 60%-át használja az UNIQA, a fennmaradó részt bérbe adja.

A jelenleg itt dolgozó több mint 450 UNIQA munkatárs, a bérlők és az ügyfelek kényelmét szolgálja a 300 férőhelyes mélygarázs, az épületben található kávézó és a hamarosan átadásra kerülő étterem. Az étterem az itt dolgozókon kívül a külső vendégek számára is nyitott. A tervek között szerepel egy diagnosztikai központ és egy gyógyszertár megnyitása is. A hatékony munkaszervezés érdekében egy több mint száz fő befogadására alkalmas konferenciaterem, és emeletenként több kisebb tárgyaló is rendelkezésre áll.

"Az új irodaház amellett, hogy ideális munkakörülményeket biztosít alkalmazottaink számára, a komplex, professzionális ügyfélkiszolgálást teszi lehetővé. Ide költözött a központi ügyfélszolgálat mellett a korábban Budapesten külön telephelyen működő gépjármű-kárfelvétel és -kárszemle is, ami jelentősen megkönnyíti az ügyintézést." – emelte ki Othmar Michl, az UNIQA Biztosító Zrt. vezérigazgatója. Az UNIQA a DEKRA Kft. szakértői csapatával karöltve nyújt kárrendezési szolgáltatást gépjármű káresemények esetén.

UNIQA_este

Az épület érdekessége, hogy homlokzatát Európa jelenleg legtöbb képponttal (közel 80 ezer) rendelkező LED-fala díszíti, amely esténként különleges fényjátékkal vonja magára a figyelmet.