Kategória: Aktuális.

Péterffy Gábor azt mondta, hogy a Sláger beadványa idő előtti, mivel a rádióengedélyezési eljárás még meg sem kezdődött.

A hírközlési hatóságnak jogszabályi kötelezettsége, hogy – amennyiben a kérelem a formai és a tartalmi előírásoknak megfelel – az Országos Rádió és Televízió Testülettel megkötött műsorszolgáltatási szerződés alapján kiadja a rádióengedélyt.

Mivel az új rádiók az Antenna Hungáriával kötnek műsorszórási szerződést, az NHH várhatóan nem lesz közvetlen kapcsolatban az új műsorszolgáltatókkal, azaz a rádióadókkal. Ha az eljárás során a vesztes rádióadók mégis kérelemmel keresnék meg az NHH-t, úgy arra a hatóság önállóan fellebbezhető végzést hoz majd – mondta a kommunikációs igazgató.

Az ORTT az országos kereskedelmi rádiós műsorszolgáltatási jogosultságokról október 28-án döntött, ennek értelmében a nagyobbik, 81 százalékos lefedettséget biztosító, most a Sláger Rádió adását továbbító hullámsávot az FM1 konzorcium, míg a kisebbik vételkörzetű, a lakosság 67 százalékát elérő – november 18-áig a Danubius Rádió által használt – jogosultságot az Advenio Zrt. nyerte el hét évre.
(www.gazdasagiradio.hu)