Kategória: Aktuális.

Utóbbi bővebb beszámolókkal, cikkekkel és fotóanyagokkal is jelentkezik.

"Nemcsak a verseny állásáról és az eredményekről kapnak az olvasók információt, hanem betekintést nyerhetnek az izgalmas észak-afrikai kaland kulisszái mögé is. Bepillantást nyerhetnek a versenyen résztvevő csapatok futamon kívüli életébe, de azt is bemutatjuk, hogy milyen nehézségekkel kell megküzdenie egy szervizkamionnak vagy, hogy milyen is az élet a sivatagban." – nyilatkozta az együttműködés kapcsán Izbéki Gábor, a Metropol főszerkesztője.

A Budapest-Bamako Futam az egykori legendás Dakar-rali egyetlen szellemi örököse. A bamakósok Budapestről indulnak, Szlovénián, Olasz-, Francia- és Spanyolországon keresztül vezet az útjuk majd Afrikába, ahol az út földutakon, kegyetlen dűnéken, sivatagi szakaszokon és szavannai szekérutakon jut el február elsejére Mali fővárosába, Bamakóba.

Az immáron ötödik alkalommal megrendezendő Budapest-Bamako a világ legnagyobb amatőr ralija és a legnagyobb szaharai motorsport esemény. A 2010. január 16-én rajtoló mezőny 16 nap alatt 8500 kilométert fog megtenni.

A versenyen mintegy 250 jármű indul. A ralin képviselteti magát a Magyar Honvédség csapata is, akik többek között a szépségkirálynőkkel, a Miss Hungary Touareg Rally Teammel mérkőznek majd meg.

A média partnerséggel kapcsolatban a Sandlander részéről Pócsik László elmondta: "nagyon örülünk az együttműködésnek, hiszen nem csupán a Budapest-Bamako Futamról jelennek meg beszámolók, hanem az olvasók bepillantást nyerhetnek a sivatagi futam, a nagyközönség által eddig nem ismert részleteibe, többek között megismerhetik a háttérstáb és az asszisztencia mindennapi életét is."
(BrandTrend)