Kategória: Aktuális.

A szerződést a koncessziót elnyert két társaság képviseletében az Advenio Zrt., illetve a konzorciumból részvénytársasággá alakult FM1 Zrt. vezérigazgatója, Pakots Zsolt és Kádár Tamás írta alá.
 
Szalai Annamária az eseményen azt mondta: bízik abban, hogy a magyarországi rádióhallgatók örömüket lelik majd a médiahatóság döntése nyomán elinduló rádiók műsorában. A pályázat átláthatóságával kapcsolatos kérdésre újságíróknak azt mondta, tiszta és nyílt volt a verseny, és "jó döntést hozott a testület többsége."

Majtényi László közben különvéleményt adott ki, amiben részletesen indokolja, miért kellett volna kizárni a pályázatból a két rádiót.

Majtényi szerint a pályázatból azért is ki kellett volna zárni az FM1-et és az Adveniót, mert ugyanezekre az indokokra, vagyis az irreális gazdasági tervre hivatkozva zárták ki a Rádió1-hez köthető Zene Rádiót.

Majtényi különvéleményének nyilvánosságra hozatalával szinte egy időben jelezte a Zene Rádió Országos Kereskedőház Zrt., hogy szintén bíróságon támadja meg az ORTT döntését, amivel mindkét frekvenciáért kiírt pályázatból kizárták.

Az Országgyűlés tavaly decemberben fogadott el nagy többséggel egy médiatörvény-módosítást, amely lehetővé tette, hogy pályázat nélkül kapja meg újra a műsorszolgáltatási jogosultságot a Sláger Rádiót, illetve a Danubiust működtető társaság, ám a döntést néhány hónappal később megsemmisítette az Alkotmánybíróság, ezt követően írt ki pályázatot a két koncesszióra az ORTT.

A testület múlt szerdán a Fidesz, a KDNP és az MSZP által delegált tagok voksával határozott a két országos kereskedelmi rádió műsorszolgáltatási jogosultságának odaítéléséről; a döntést egyhangúlag hozták meg. A döntést bírálta az MDF, az SZDSZ frakcióvezetője pedig parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte, ezt azonban a két nagy párt nem támogatta. A döntés másnapján – november 30-ai hatállyal – lemondott tisztségéről Majtényi László, az ORTT elnöke.
(www.index.hu)