Kategória: Aktuális.

A Sláger közleményben tudatta, hogy perel:

"Az ORTT múlt szerdai döntése elképesztő és törvénysértő." – mondta Heal Edina, a Sláger Rádió vezérigazgatója. "Amióta a döntés nyilvánosságra került a hallgatók egy emberként állnak a Sláger Rádió mellett kimutatva mit jelentünk nekik a mindennapjaikban. Minden lehetséges jogi fórumon harcolni fogunk a döntés ellen és biztosak vagyunk benne, ahogy a bíróság áttekinti a dokumentumokat ők is jogellenesnek fogják találni az ORTT döntését.

Harcolunk a döntés ellen, mert az alapvetően hibás és a 3,5 millió hallgatónk jobb bánásmódot érdemel. Egyúttal meg kell védenünk a független és objektív médiát Magyarországon. Egyetlen kereskedelmi rádió sem volt olyan sikeres, mint a Sláger Rádió figyelembe véve hallgatótáborát vagy bevételeinek nagyságát. A Sláger Angyal Alapítvány hátrányos helyzetű családok százainak segített minden évben, megszüntetése szintén nagy veszteség lenne Magyarországnak."

A Sláger Rádió Zrt., akinek többségi tulajdonosa az Emmis Communications, egy amerikai székhelyű média társaság 1997-ben nyerte el a frekvenciaengedélyt és hozta létre a Sláger Rádiót nyilatkozták a SEC-nek küldött jelentésükben múlt pénteken.

"2009. október 28-án az Országos Rádiós és Televíziós Testület (ORTT) egy másik nyertest hirdetett azon az országos kereskedelmi frekvencián, amelyet jelenleg a többségi tulajdonunkban álló leányvállalatunk, a Sláger Rádió Zrt. (Sláger) működtet. Úgy gondoljuk, hogy a licence odaítélése egy másik pályázó részére törvénytelen, mert az ellentétes az ORTT saját pályáztatási rendjével, sérti a magyar Médiatörvény előírásait, illetve az Európai Uniós jogszabályokat. Ezért Magyarországon és az Európai Unióban is minden jogi lépést megteszünk a döntés érvénytelenítése érdekében. Ha a döntés hatályban marad, a Sláger Rádiónak meg kell szüntetnie tevékenységét 2009. november 19-i hatállyal. Keresetünket tájékoztatásul, az ORTT részére is megküldtük."
(BrandTrend)