Kategória: Aktuális.

A helyi internetes fórumoktól kezdve az országos hírportálokig, a hazai internet minden frontján megélénkült a jobbikosok tevékenysége. A politikai témájú topikokban, blogokban újabban szinte mindig akadnak a párt nevét reklámozó hozzászólások.

A radikáljobbos szimpatizánsok felfokozott kommentelési kedve nem jött teljesen magától. A webes megnyilvánulások elterjedéséhez biztosan hozzájárult, hogy a pártvezetés kifejezetten bátorítani kezdte híveit, és kampányt indított az internet fokozottabb használatáért.

A párt központilag ismeretterjesztő anyagot állított össze, amely műfajonként részletezi, hogyan lehet posztokkal, kommentekkel, videókkal hozzájárulni a Jobbik választási sikeréhez. Az Index birtokába került dolgozat szerint a lényeg, hogy "minél többször látják a párt nevét, annál erősebbnek tűnik, és annál elfogadhatóbbnak érzik azt, hogy rá szavazzanak."
További előny, hogy az elektronikus és a nyomtatott sajtó felületeivel szemben az internet számos ingyenes reklámozási lehetőséget nyújt. Ráadásul sok, a jelenlegi parlamenti pártokból kiábrándult fiatalt más úton alig lehetne elérni.

A internetes kampányról készült összeállítás az általánosságban vett előnyök tárgyalása mellett röviden bemutatja a különböző felhasználási területeket. Az anyag a hangsúlyt a fórumok, blogok használatára helyezi, de mellettük az iwiw és más közösségi portálok felhasználása és a twitterezés is előkerül.

Novák Előd, a Jobbik sajtófönöke az Indexnek azt mondta, hogy a párt kiemelt fontosságot tulajdonít az internetnek. Novák szerint a kampány segítségével többezres webes közösséget sikerült kiépíteni, akikkel a Jobbik központi internetes stábja tartja a kapcsolatot.
(www.index.hu)