Kategória: Aktuális.

Tendergyőzelmet követően, 2009. októbertől a Neo Interactive végzi az HBO Magyarország online kommunikációs feladatait.

A kreatívfejlesztés és a kampánymenedzsment mellett a neo szállította az HBO októberben útjára induló online közösségi stratégiáját is.

A tengerentúlon nagy sikerrel debütált, és a kritikusok által is igen elismert HUNG (magyar címén HUNG – Neki áll a zászló) c. sorozat premierjével indította az HBO és a neo a közös munkát. A szeptember 29-től futó online kampányba már az HBO Magyarország Facebook oldala is bekapcsolódott.

Az HBO – Home Box Office ernyőmárka alatt találhatók az HBO, HBO HD, az HBO2, az HBO Comedy, a Cinemax és a Cinemax2 prémium csatornák, valamint az HBO házi filmtára, az HBO Digital. Az HBO nem csupán a hollywoodi kasszasikereket hozza el a tévénézőknek, hanem számos film és rangos díjakkal elismert TV sorozat gyártója is egyben. Mint tartalomelőállító, óriási közösségi potenciállal rendelkezik: a film- és sorozatrajongók már meglévő közössége mellett az exkluzív tartalmakra is alapozhatja közösségi stratégiáját.

Az HBO Magyarország Facebook oldal tagjai minden nap megkaphatják a csatornák aznapi filmajánlóját, felhívják figyelmüket a premierekre, utolsó vetítésekre, valamint exkluzív anyagokkal fűszerezett beharangozókból tájékozódhatnak az olyan új sorozatokról, mint például az október 6-án debütált HUNG – Neki áll a zászló. Az exkluzív tartalmak között az HBO saját gyártású produkcióinak folyamatosan frissülő kép-, hang- és videóanyagaiból is válogathatnak az oldal látogatói.

Az HBO Magyarország elköteleződése a közösségek mellett nem új keletű gondolat: a jelenleg is kimagasló népszerűségnek örvendő vámpíros sorozat, a True Blood – Inni és élni hagyni mögött is jelentős létszámú és igen aktív rajongói csoport áll. A számtalan exkluzív (csak egyetlen forrásból megszerezhető, vagy zártkörű) tartalomnak köszönhetően a közösségek folyamatosan életben tudják tartani a produkcióval kapcsolatos szóbeszédet.

Az októberben elindult Facebook rajongói oldal mellett az HBO tovább kívánja erősíteni jelenlétét az online közösségi médiában.

Az HBO Magyarország Facebook oldalának elérhetősége: http://www.facebook.com/HBOMagyarorszag
(BrandTrend)