Kategória: Aktuális.

A kiadvány közérthető formában – gyakran előforduló – tipikus megtakarítási és befektetési élethelyzeteket mutat be.

A kiadvány tájékoztatást nyújt arról, hogy milyen szempontok alapján érdemes választani az egyes megtakarítási lehetőségek közül, alapismereteket tartalmaz például az állampapírokról, a befektetési alapokról és a nyugdíjpénztárakról. A kiadvány olvasható és letölthető a három intézmény honlapjáról (www.gvh.hu, www.mnb.hu, www.pszaf.hu) is.

A GVH, az MNB és a PSZÁF ez év elején kötött együttműködési megállapodást a lakosság pénzügyi kultúrája fejlesztésének, a pénzügyi ismeretek terjesztésének elősegítésére. Az együttműködés részét képezi a közös média megjelenések támogatása is, ennek keretében jelent meg májusban a pénzügyi szolgáltatások átfogó bemutatását célzó tájékoztató füzet "Pénziránytű" címmel, valamint a mostani "Megtakarítások" című tematikus kiadvány.

A több mint egy évvel ezelőtt kirobbant pénzügyi-gazdasági válság a három intézmény kezdeményezését még aktuálisabbá tette, hiszen az elmúlt időszak egyik általános tanulsága, hogy a nehéz helyzetek könnyebben áthidalhatók és kezelhetők megtakarításokkal, tartalékokkal. A tájékoztató tényszerű információkkal segíti az olvasókat abban, hogy el tudjanak igazodni a megtakarítási lehetőségek között, és tudatosabban döntsenek.
(BrandTrend)