Kategória: Aktuális.

Bombera Krisztinát az MTV budapesti központjában olyan új kihívások, feladatok várják, amelyekben műsorvezetői és újságírói kvalitásait, valamint nemzetközi tapasztalatait is hasznosíthatja. 
"Hibátlanul végezte tudósítói feladatát, ezért itthon továbbra is számítunk a munkájára. Bombera Krisztina elismert, gyakorlott híradós, külpolitikában jártas újságíró, aki új színt, látásmódot hoz majd a hírműsorokba." – mondta Bednárik Imre hírigazgató.

Brüsszelből, az Európai Unió központjából Vígh Zoltán továbbra is első kézből tudósítja az MTV nézőit. A történész végzettségű újságíró a jövőben is rendszeresen beszámol az Európai Bizottság, az Európa Tanács és az Európai Parlament üléseiről.

A takarékossági intézkedésekkel kapcsolatban a hírigazgató elmondta: "A tengerentúli tudósítói poszt megszüntetése csupán az egyik a kényszerű lépések közül. A hírigazgatóság szakmai vezetésével együtt több olyan döntést hoztuk, amelyek nem veszélyeztetik az adásbiztonságot, viszont hozzájárulnak ahhoz, hogy a jelentős elvonás ellenére az MTV megőrizhesse pénzügyi egyensúlyát. Áttekintettük például a külföldi hírügynökségekkel kötött szerződéseket, és január 1-jével felmondjuk a CNN-nel fennálló megállapodásunkat. Visszavontunk más szakmai megbízásokat is, felmondtuk az Earth Tv-vel, illetve két közvélemény kutató intézettel lévő eddigi szerződéseinket."
(BrandTrend)