Kategória: Aktuális.

A műsorszolgáltatási szabályzat 3. pontjának 8. bekezdésében a műsorszolgáltató vállalja, hogy a hallgatói vélemények megszólaltatását biztosító műsorokban a megfogalmazás nem lehet durva, mások személyiségi jogait sértő. Amennyiben pedig mégis ilyen hozzászólásra kerül sor, a műsorszerkesztő köteles ettől a kijelentéstől elhatárolódni.

A műsorban a következő párbeszéd hangzott el: 

Hallgató: "Havas Szófia… többszörösen lefasisztázta a népet…"

Műsorvezető: "Kérem szépen, mi lekomcsizhatjuk Havas Szófiát, és tulajdonképpen ezt bátran tehetjük, mert ha ne adj’ isten, perbe fogna bennünket, azért mert lekomcsiztuk őt, hát akkor simán megnyerjük a pert, merthogy gazdagon van bizonyítéka annak, hogy mi Havas Szófiáról azt gondolhatjuk, hogy egy klasszikus 19-es, vonalas Kun Béla drukker, vöröslelkű komcsi az illető."
Hallgató: "Igen, szívja tovább Lenin emlőit. Kész, ezt tudom kívánni."
Műsorvezető: "Hát lehet, hogy emlők nem jutnak Vlagyimir Iljicstől, de lehet, hogy valami más jut esetleg."
Hallgató: "A hosszú cici"
Műsorvezető: "Jobb híján kicsit hosszúkásabb lesz, kicsit kisebb, de esetleg el lehet kapni." 

A műsorszolgáltató védekezése szerint: "a köznyelvből vett fordulattal a "hosszú cicit" úgy említik meg, mint aki szándékával ellentétes, számára kedvezőtlen végeredménnyel járó helyzetbe került, vagyis pórul járt, a szlengből vett metaforával élve megszívta a hosszú cicit." Továbbá kifejti, hogy a műsorszámban nem is hangzottak el trágár, szeméremsértő kifejezések. "Az anyanyelvi kultúra ápolásának követelményeit a műsor szintén nem sértette meg… a "hosszú cici" kifejezés elhangzott önmagában nem minősül durva, trágár vagy szeméremsértő kifejezésnek… " 

A Testület véleménye szerint a műsorszolgáltató a műsorvezető és a hallgató dialógusával a műsorszám az emberi méltóságot sértette, de sértette a politikus asszonyt női méltóságában is.
(BrandTrend)