Kategória: Aktuális.

OtTO-ra a Tanulmányi Osztály munkatársai sem féltékenyek, hiszen a program megkönnyíti munkájukat, véglegesítése pedig új utat nyithat az egyetemi bürokrácia történetében.

A Modul OtTO-t a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara hívta életre azzal a céllal, hogy a diákok elvárásainak megfelelően még hatékonyabbá és gyorsabbá tegye a hallgatói ügyintézést.

A tanévkezdést követő első hetekben ugyanis átlagosan mintegy 3000 hallgatói kérvény érkezik a GTK Tanulmányi Osztályára, a feszített munkatempó ellenére az intézmény kapacitása véges, a hallgatók pedig elvárják a hibamentes gyors ügyintézést.

OtTO, a virtuális tanulmányi előadó éppen ebben segítheti a Tanulmányi Osztály munkáját. Feladatkörébe tartozik többek között a hallgatói kérelmek ellenőrzése, előkészítése és rendszerezése, illetve javaslatot tehet a jogviszony igazolások kiadhatóságára, vagy a költségtérítési részletfizetési kérelmek elfogadására is. Az új munkatárs egyik legnagyobb előnye, hogy fáradhatatlan; kollégáival ellentétben akár hajnali kettőkor is áttanulmányozza és elbírálja a beérkező kérelmeket, így a hallgatók már a leadás másnapján értesülhetnek a Tanulmányi Bizottság döntéséről.

Modul OtTO mindemellett folyamatos továbbképzésen is részt vesz, jelenleg a kreditátviteli kérelmeket tanulmányozza, és sikeres vizsga esetén a következő félévtől ezek is az ő hatáskörébe tartoznak majd. 

"A Tanulmányi Osztály dolgozói is hálásak OtTO-nak, hiszen a 2009-2010-es tanévtől már a hallgatói ügyek 90%-át intézzük az ETR MODULO rendszerében. A megduplázódó kérelem szám ellenére rövidül a válaszadási idő és csökken az esetleges hibák száma is." – magyarázza Szakál Péter, a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának hivatalvezetője.
(BrandTrend)