Kategória: Aktuális.

A Rose d’Or az egyik legismertebb televíziós szórakoztató műsorok számára rendezett fesztivál.
1961-től egészen 2003-ig Montreux-ben tartották, 2004 óta Luzernben kerül sor az eseményre.  A fesztivál középpontjában a televíziós szórakoztató műsorok számára rendezett nemzetközi versenyprogram áll.

A Ringier a Freddy Burger Managementtől veszi át a fesztivál rendezési jogát.
A Rose d’Or AG felügyelő-bizottságának új elnöke Marco Castellaneta
szerint: "Freddy Burger és cége biztos alapokra helyezte az elmúlt években a Luzernben rendezett Rose d’Or Fesztivált. A fesztiválhoz kapcsolódó jogok megszerzése révén a Ringier tovább bővíti a szórakoztatás területén meglévő portfólióját." Freddy Burger is előremutató lépésnek tartja a megállapodást: "A Ringier nemzetközi cég, és rendelkezik a megfelelő know-how-val a televíziós szakmában, a Rose d’Or jobb helyre nem is kerülhetett volna."

A Rose d’Or Fesztivál az elmúlt években egyre inkább a nemzetközi médiaszakma döntéshozóinak fórumává és egyik legfontosabb találkozó helyévé vált. A cél az, hogy a rendezvény fórumjellege a jövőben tovább erősödjön. Luzern város vezetése is örül a terveknek: "Örömmel tölt el bennünket, hogy a Ringier felkarolta a televíziós fesztivált és további fejlesztéseket tervez." – mondja Luzern főpolgármestere, Urs W. Studer, "a Rose d’Or fontos szerepet kap a város filmes és televíziós stratégiájában. A Rose d’Or luzerni tevékenységének hosszú távú támogatása érdekében kantonunk, illetve Luzern városa további partnerek bevonásával szeretne létrehozni egy alapítvány."

A fesztiválhoz köthető programok Luzernben történő szervezésének a város turisztikai igazgatója, Marcel Perren is örül: "A Rose d’Or Fesztivál számunkra az egyik legfontosabb esemény, hiszen sokat dolgozunk azért, hogy Luzern fesztiválváros szerepét erősítsük, és ezzel tovább öregbítsük nemzetközi hírnevét."

David Liddiment, a BBC képviselője és egyben a Rose d’Or tanácsadó testületének tagja is örül az új tulajdonosnak: "Pozitív lépésként értékelem, hogy a jelentős hagyományokkal rendelkező Ringier AG veszi át a Rose d’Or Fesztivált annak 50. jubileumi megrendezése alkalmából. Meggyőződésem, hogy a svájci médiacég őrizni fogja a fesztivál hagyományos értékeit, és a fesztivál köré szerveződő események erősítésével biztosítja annak sikerét a jövőben."

Marc Walder, a Ringier Svájc ügyvezetője úgy értékeli, hogy a fesztivál további bővítése igen fontos feladat: "A Rose d’Or kiváló lehetőséget biztosít számunkra, hogy szórakoztató portfóliónkat a cégstratégiánknak megfelelően bővítsük." 

A Rose d’Or Fesztivál szervezésével kapcsolatos információk kiadására, illetve a jubileumi programmal összefüggő részletek közzétételére decemberben kerül sor. Az időpont azonban már most biztos: az 50. jubileumi rendezvényre 2010. szeptember 18. és 22. között kerül sor Luzernben. A versenykategóriák díjait szeptember 21-én osztják ki a Luzerni Kulturális és Kongresszusi Központban (KKL). Szeptember 22-én este exkluzív gálarendezvénnyel ünnepli a fesztivál 50. évfordulóját.
(BrandTrend)