Kategória: Aktuális.

A 88,1 Mhz-es frekvencia használatára a Pont FM néven műsort sugárzó Rádió Infórum Kft-nek van érvényes rádióengedélye.

Az NHH a közelmúltban hatósági ellenőrzés keretében megállapította, hogy a Citadellán a RISE FM műsorának sugárzása jogosulatlan, engedély nélküli műsorszórási tevékenységnek minősül. Az NHH ezért a frekvenciagazdálkodás egyes hatósági eljárásairól szóló (6/2004. IHM) rendeletben foglalt szabályoknak megfelelően hatósági intézkedés keretében a helyszínen le akarta a rádióberendezést pecsételni, azonban ezt a RISE FM képviselője megakadályozta. Az NHH a hatósági intézkedés érdekében a rendőrség segítségét kérte, egyben – mivel a hatóság korábbi felhívását nem teljesítette – a jogosulatlan sugárzás miatt piacfelügyeleti eljárást indít a RISE FM ellen.

A RISE FM képviselői csütörtökön nem gátolták meg az NHH munkatársait a hatósági intézkedés teljesítésében, így a rendőrség közreműködésére nem volt szükség.

Az érintett RiseFM az alábbi kommentárral szeretné kiegészíteni a rádióról mai napon megjelent híreket:

"A RiseFM vezetése megdöbbenéssel veszi tudomásul, hogy 2009-ben Magyarországon jogerős ítélet nélkül és egy jogsértő határozatra hivatkozva ilyen helyzetbe kerülhet egy a törvényt maximálisan tisztelő és a hallgatók igényeit kiszolgáló rádió. A RiseFM minden szükséges jogi lépést megtesz a törvényes rend helyreállítása, illetve a Pont FM nevű kalózrádió tevékenységének megszüntetése érdekében. A RiseFM végsőkig fog küzdeni az igazáért és azért, hogy az átmeneti szünet után az adás folytatódjon. Addig is a RiseFM műsora az interneten, mobiltelefonon és a Balaton területén továbbra is hallható."
(BrandTrend)