Kategória: Aktuális.

A cég így az előző évi 428 milliós adózás utáni vesztéség jelentős részét ledolgozva – 23 millió Ft üzemi veszteséggel – csaknem nullszaldó körüli eredménnyel zárta az évet. Tavaly júniusban vezetőváltás történt a Walmark Kft. élén. František Èekal ügyvezető és csapata a korábbi disztribúciós folyamatokat felülvizsgálva stratégiaváltásra szánta el magát. A menedzsment úgy döntött, hogy az eddigi exkluzív nagykereskedői partnereken keresztül történő forgalmazás helyett kiszélesíti közvetlen értékesítési csatornáit, és a nagykereskedőket új eladás-ösztönzési módszerekkel motiválja. A nagykereskedők számára a korábbiakban biztosított egységes árak helyett új árképzési rendszert vezettek be. Az új rendszer a nagykereskedőket az elért forgalom alapján bónusz nyújtásával ösztönzi.

Az egyszerű, de következetesen végigvitt stratégia sikeresnek bizonyult. A jelentős mértékben kibővült partnerkapcsolatoknak köszönhetően a Walmark termékek szinte minden hazai patikába eljutottak, és a cég az étrend-kiegészítők piacán megszerezte a második helyet. A Walmark ötéves hazai története alatt intenzív növekedésen ment keresztül, folyamatosan szélesítve termékkínálatát. Az élelmiszer-kiegészítők forgalmazása mellet két új területen is érdekelté vált: az Aminostar sportolóknak szánt táplálék-kiegészítőket fitnessz termek és sportszerboltok számára értékesíti, a Naturline élelmiszer-kiegészítőket a nagyobb élelmiszerláncokba, gyógynövény-kereskedésekbe, drogériákba vitte be.

A Walmark jelentősebb termékei közé tartoznak az agyi vérellátást serkentő GinkoPrim, a gyermeknek szánt Marslakócskák multivitamin és a Proenzi3 ízületi készítmények. Ez utóbbi – 62 százalékos értékbeni részesedéssel – vezető termék a hazai OTC piacon. A készítmény továbbfejlesztett változatának bevezetését a Walmark augusztusra tervezi. Mindezek mellett a vállalat erős pozíciókkal rendelkezik a regisztrált OTC készítmények területén is, elsősorban a Septofort torokfertőtlenítő révén.
(BrandTrend)