Kategória: Aktuális.

A Vodafone új vezeték nélküli internet-ajánlatában látható az a különleges technikai kivitelezés, amire magyar reklámban eddig még nem nagyon volt példa.

"Mi a hagyományos stop motion technikához képest abban tértünk el, hogy csak bizonyos tárgyakat és beállításokat fotóztunk meg, nem minden külön lépést. Az így kapott anyagból speciális utómunkával raktuk össze a végleges anyagot" – mondta Ketzer András, a film rendezője, aki az angliai székhelyű Joyrider animációs filmstúdió munkatársa.

Mivel Magyarországon ilyen jellegű post it-es stop motion eljárással nem készült még reklámfilm, ezért az alkotók kikérték egy szakember, Bang-Yao Liu, taiwani filmes véleményét, aki hasznos technikai tanácsokkal szolgált a munka egyes fázisai során.

Az audiovizuális élményt a nemzetközileg is ismert és népszerű Zagar formáció Bossa Astoria című száma teszi még hatásosabbá.

A több száz post it felhasználásával készült TV spot augusztus 10-én került először adásba és hat héten át lesz látható több csatornán is.

A stop motion-ról:
A stop motion egy olyan animációs technika, mely során állóképek sorából készül mozgókép. A rögzített képeket egymás után sorba rendezve töredezett mozgókép lesz a végeredmény.
(BrandTrend)